Florie gaat SV Aurora trainen

21 februari 2017 om 00:00 Sport

WERKHOVEN Henne Florie is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SV Aurora. Een aantal weken geleden werd bekend dat Rob van Gardingen zou gaan vertrekken. Het bestuur is voortvarend aan de slag gegaan met het opstellen van een profiel van zijn opvolger. Die is nu al gevonden.

Dankzij de inzet van het nieuwe bedrijf van oud-trainer Gerard Pouw, OVN (Ondersteuning Voetbal Nederland), werd de club in contact gebracht met Henne Florie. Hij bleek al een aantal keren door Gerard gepolst te zijn voor het hoofdtrainerschap binnen SV Aurora en besloot een gesprek met de club aan te gaan.

Direct na het eerste kennismakingsgesprek zijn de onderhandelingen in een versnelling geraakt. En na een gesprek met een deel van de selectie voor volgend jaar bleek het advies unaniem positief te zijn waarna de club met Henne een contract is overeengekomen voor één seizoen, met daarbij de optie voor nog een seizoen.

Henne Florie is geboren en getogen in Utrecht en woont in Nieuwegein. Hij is 68 jaar oud, gelukkig getrouwd en heeft drie zoons. Op dit moment doet hij nog wat kleine klussen bij Installatiebedrijf Riwelti BV en Powerful Kunststoffen. Henne werkt al jarenlang voor deze bedrijven.

Ik zijn jeugd speelde Henne bij het Utrechtse Velox. Hij was 17jaar lang aanvoeder bij de selectie. Hij begin als rechtsback en is geëindigd als laatste man. Ook speelde hij nog twee jaar in een lager team bij UVV. Zijn trainerservaring deed Henne op bij PVC, EMM, BFC Bussum, Wasmeer, Bunnik '73 (zowel op zaterdag als op zondag), Zwaluwen Utrecht 1911, JSV Nieuwegein en Saestum.

Met Henne denkt het bestuur een ervaren en gemotiveerde trainer te hebben aangetrokken die de vernieuwde, jonge selectie van SV Aurora weer een stap verder kan gaan helpen. Het bestuur van SV Aurora dankt de huidige hoofdtrainer Rob van Gardingen voor zijn inzet en energie in dit lopende seizoen met wensen hem veel plezier bij zijn nieuwe club SV Zeist. En ook Henne wensen zij veel plezier en succes met deze mooie uitdaging bij SV Aurora.

Een uitgebreider interview met Henne Florie staat volgende week in de papieren versie van 't Groentje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie