CineMec presenteert The Met Opera Rusalka

16 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 25 februari wordt in The Metropolitan Opera New York een prachtige, nieuwe opera ten tonele gebracht. Rusalka, de folkloristische sprookjesopera van Dvorák, is via een live verbinding vanuit New York bij CineMec te zien. Beleef opera met fenomenaal beeld en kristalhelder geluid alsof u zelf in het operahuis aanwezig bent. Op zondag 26 februari wordt deze indrukwekkende opera bij CineMec herhaald.

Sprookjesopera vanuit New York

Dvoráks innemende folkloristische sprookjesopera Rusalka uit 1900 gaat over de liefde tussen een zeemeermin en de sterfelijke mens. Deze lyrische opera omvat een wereld aan tekstexpressie, melodische patronen, natuurschilderingen en vaste motieven voor onder meer de heldin en het woud. In deze nieuwe productie van Mary Zimmerman (zij regisseerde eerder La Somnambula en Armida) zingt de Letse sopraan Kristine Opolais de rol van de ongelukkige waternimf Rusalka. Eerder schitterde zij in twee opera's van Puccini waaronder Manon Lescaut. De rol van de prins komt voor rekening van Brandon Jovanovich, een Amerikaanse tenor die momenteel geldt als een van de beste vertolkers van de partij van Lohengrin. Maestro Sir Mark Elder dirigeert het orkest.

Verborgen parel

Als het gaat om opera is Antonín Dvorák (1841-1904) buiten Tsjechië nog steeds dé grote onbekende. Ten onrechte. Muziektheater vormt een belangrijk onderdeel binnen zijn oeuvre. Jammer voor Dvorák dat de wereld zo laat oog heeft gekregen voor diens melodieuze, oorstrelende operawerken. Gelukkig is er tegenwoordig meer erkenning en waardering voor zijn werk en wordt Rusalka, naast De verkochte bruid van Smetana, gezien als het belangwekkende en vooral geliefde hoogtepunt van de Tsjechische opera uit de negentiende eeuw. In 2017 vertoont The Met deze sprookjesopera met actuele regie van Mary Zimmerman, sopraan Kristine Opolais en dirigent Sir Mark Elder. The New York Times spreekt van een 'Dark, Sexy Hit' en heeft het zelfs over de meest onwaarschijnlijke topper van het seizoen. Dat belooft wat!

De schoonheid van opera

Beleef Dvorák's prachtige, wellicht nog onbekende opera op het grote doek bij CineMec. Met het beste beeld en geluid kunt u in de bioscoop optimaal van opera genieten.

Waar & wanneer

CineMec Ede, Utrecht, Nijmegen: za 25 feb (live) 18.45 uur & zo 26 feb 13.00 uur

Duur: +/- 245 min.

Tickets: za € 32,50, zo € 27,50 p.p. inclusief drankje.

Info & tickets: www.cinemec.nl/events/opera-rusalka-dvorak/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie