Rob Druppers bereidt lopers voor

14 februari 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Oud-wereldkampioen Rob Druppers verzorgde zondagochtend 12 februari een geslaagde hardloopclinic in Odijk.  Ruim 40 fanatieke lopers lieten zich niet weerhouden door de laag sneeuw en kwamen zich voorbereiden op het hardloopevenement Om Odijk.

Na een rustige warming up heeft Rob sterk de nadruk gelegd op loophouding en looptechniek. Vanuit zijn ervaring binnen verschillende sporten combineerde hij oefeningen voor kracht en lenigheid. Vervolgens werden deze oefeningen in de praktijk gebracht op het parcours rondom het gemeentehuis. In een aantal intervallen van 500 meter was het van belang om te letten op loophouding en looptechniek.

Fysiotherapeut Frank Robertz van Fysio Vandaag uit Houten was aanwezig om vragen van sporters te beantwoorden en waar nodig te behandelen. Fysio Vandaag is ook op 11 maart aanwezig tijdens Om Odijk.

Zaterdag 11 maart wordt de tweede editie van het hardloopevenement Om Odijk georganiseerd. Het evenement bestaat uit een 1 en 2 km kinderloop, 5 en 10 km loop en 1 km duoloop. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.omodijk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie