Omdat een ervaring niet altijd in woorden te vatten is

10 februari 2017 om 00:00 Nieuws

OMDAT EEN ERVARING NIET ALTIJD IN WOORDEN TE VATTEN IS:

KRIJG ZELF EEN INDRUK VAN EEN RITUEEL BIJ UTRECHTS OUDSTE

VRIJMETSELAARSLOGE ULTRAJECTINA OP 2 MAART A.S.

Zelf ervaren

We kunnen u van alles vertellen over onze rituelen, maar hoe het voor u voelt om er bij te zijn, dat weten we niet. De ervaring leert ons dat ieder individu, met zijn persoonlijke geschiedenis, kennis en ervaringen, andere accenten ervaart. Genoeg reden om u uit te nodigen om zelf een eerste indruk van zo'n ervaring op te doen.

Donderdag 2 maart

Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te maken met ons, onze sfeer en werkwijze. Dat kan op donderdag 2 maart vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in ons logegebouw aan de Maliebaan 70A in Utrecht. Meldt u zich vooraf svp aan via onderstaand mailadres. Wilt u eerst meer weten over onze loge? Dan kunt u veel informatie over ons vinden op www.ultrajectina.nl en ons volgen via https://twitter.com/ultrajectina en https://facebook.com/ultrajectina

Juist nu

Anno 2017 lijkt de wereld chaotischer en verdeelder dan ooit. Bij Ultrajectina ervaren wij dat stijl en gedachtegoed van de vrijmetselarij veel kunnen toevoegen in de huidige maatschappij, waar standpunten te vaak verharden en tegenstellingen moeilijk te overbruggen lijken. De multiculturele, geïndividualiseerde en geëmancipeerde samenleving is gebaat bij reflectie. Er is behoefte aan een omgeving waar andersdenkenden zich veilig en gewaardeerd voelen. Een plek waar vrij gedacht kan worden, zoals onze loge al sinds 1830 is.

Wat zijn dan kenmerken van de vrijmetselarij?

• een vereniging voor mannen met uiteenlopende opvattingen;

• een omgeving voor het ontwikkelen van een individuele, bewuste levenshouding;

• een werkwijze met behulp van rituelen, symbolen en vertrouwelijkheid;

• een gezelschap zonder dogma's en sociale hiërarchie;

• een broederschap met geborgenheid;

• een dynamisch rustpunt, een plaats van stilte in een hectische wereld;

• een sfeer van onderling vertrouwen en wederzijds respect.

In Utrecht

Ultrajectina (sinds 1830) is de oudste van vier loges in Utrecht. Onze ca. 45 leden variëren in leeftijd van twintigers tot tachtigers en komen uit diverse delen van de stad, de provincie en zelfs daarbuiten. Daarnaast ontvangen we regelmatig bezoekende vrijmetselaren uit het hele land, en soms ook uit het buitenland. Vrijmetselarij is immers een wereldwijde broederschap. We zien u graag op 2 maart!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie