Succes crowdfundingactie A27

11 februari 2017 om 00:00 Nieuws

REGIO De kerngroep Ring Utrecht laat weten dat de crowdfunding een groot suces is: "Wie had dit eind november 2016 durven denken! We hebben met 1496 mensen in zes weken tijd meer dan 40.000 euro bij elkaar gebracht! Alle donateurs hartelijk bedankt voor uw bijdrage aan dit succes!" Hierdoor kan het vervolg plaatsvinden: een verkeersonderzoek en een beroepsprocedure.

Namens de Kerngroep Ring Utrecht (met daarin o.a. de Vrienden van Amelisweerd en Kracht van Utrecht vertegenwoordigd) zal Mobilisation for the Environment (MOB) de beroepsprocedure over het A12/A27 Ring Utrecht tracébesluit voor rekening nemen. In het beroepsschrift zal MOB zich ook baseren op de onderzoeken die gaan lopen dankzij de succesvolle crowdfunding.

Economisch onderzoeksbureau Decisio zal deze onderzoeken gaan uitvoeren. Zij zullen cijfermatige onderbouwing leveren bij de vraag: "Wegen de geschatte kosten van €1.2 miljard van het verbredingsplan op tegen de mogelijke baten?"

Decisio is een bekende naam. Op verzoek van minister Schultz heeft Decisio in 2014 de Maatschappelijke Kosten en Baten Analyse (MKBA) uitgevoerd. Doordat de Kerngroep nu juist hen vraagt, draagt de Kerngroep bij aan meer transparantie in de besluitvorming: Wat zijn feiten, wat zijn onzekerheden en wat zijn dus politieke keuzes?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie