Kunst in CineMec: I, Claude Monet

9 februari 2017 om 00:00 Nieuws

In een nieuw seizoen van Kunst in CineMec komen er weer hooggewaardeerde tentoonstellingen van internationale musea naar het witte doek. Geniet van de werken van grootmeesters als Botticelli, Michelangelo en Kandinsky en ontdek meer over de mannen achter de schilderijen. Op dinsdag 21 februari ziet u I, Claude Monet, een filmische onderdompeling in het leven van één van 's werelds meest iconische en geliefde kunstenaars. Deze fascinerende kunstfilm wordt op zondag 5 maart herhaald.

I, Claude Monet

I, Claude Monet is een indrukwekkende tentoonstellingsfilm van award-winnend regisseur Phil Grabsky. Hij onthult nieuwe inzichten in de man die niet alleen geboorte gaf aan het Impressionisme, maar mogelijk ook de meest invloedrijke en succesvolle kunstenaar was van de 19e en begin 20e eeuw. Aan de hand van Monet's eigen woorden, ontdekken we dat deze briljante man een aangrijpend leven leidde. Een leven waarin hij zich vaak depressief en eenzaam voelde. Deze boeiende documentaire is een niet te missen filmische onderdompeling in het leven van één van 's werelds meest iconische kunstenaars.

Biografie

Claude Monet werd in 1840 te Parijs geboren, maar groeide op in Le Havre waar hij als kleine jongen al begon met tekenen en het maken van karikaturen. Tijdens zijn opleiding kwam hij contact met de kunstenaar Eugène Boudin die hem de liefde voor het landschap meegaf. Monet ging in zijn schilderkunst nog een stapje verder: hij wilde het licht en de sfeer van één enkel moment vangen. Monet is wereldberoemd geworden met zijn schilderijen van vijvers en waterlelies en wordt beschouwd als de grondlegger en grootste vertegenwoordiger van het Impressionisme.

Kunst in CineMec

Bij CineMec geniet u van de mooiste kunst en exposities. Een ticket voor een kunstfilm is altijd inclusief een drankje.

Waar & wanneer

CineMec Di 21 feb 19.30u & zo 5 maart 16.00u.

Duur 90 minuten

Tickets € 15,00 p.p. incl. drankje

Info & tickets www.cinemec.nl/events/kunst-i-claude-monet/

Meer kunst & cultuur

Naast kunstfilms vertoont CineMec live via satelliet voorstellingen van ver over de grens. Geniet van opera vanuit The Metropolitan in New York, ballet vanuit het Bolshoi Theater in Moskou en toneel vanuit het National Theatre in Londen. Ga voor meer informatie over kunst en cultuur bij CineMec naar www.cinemec.nl/events.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie