Swalbe gaat het klooster in

15 februari 2017 om 00:00 Cultuur

ODIJK Toneelvereniging Swalbe treedt op in de Schoudermantel, op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart. In het stuk 'Klooster Suite' komt een DJ rust zoeken in een klooster. De man veroorzaakt wel wat onrust tussen de nonnen.

Agnes Corbeij

De pastoor brengt de onverwachte gast binnen in het klooster van moeder-overste. Het is de bekende diskjockey van de radio, maar in het klooster is hij totaal onbekend! De diskjockey is wat overspannen en moet in het klooster tot rust zien te komen.

MAN IN HUIS De nonnen vinden het maar wat spannend, zo'n man in huis. Van moeder-overste moeten zij hem in de watten leggen, omdat hij goed geld opbrengt. Samen met de tuinman plant hij zo zijn eigen rustgevende plantjes, die verwerkt worden in een cake, met een hoop onrust tot gevolg.

De vier heren en vijf dames van Swalbe zijn al weken elke woensdagavond aan het reperteren om een mooi stuk op de planken te zetten en het publiek een geweldige avond te bezorgen. Gerard Zomer is een van hen: "De tekst zit er al wel in, maar we zijn er nog niet." De spelers gaan er dus nog even tegenaan.

Swalbe zet al jaren elk jaar een mooie voorstelling neer. In eerdere edities speelden zij bijvoorbeeld een groep vrienden die het bejaardentehuis moest verlaten. Ook werd in een van de voorgaande stukken geïllustreerd wat er gebeurt als een alleenstaande oma 'second love' ontdekt. Jaren geleden werd al eens getoond hoe de pastoor gaten in de begroting en in het dak moest dichten, met hulp van het nichtje van de penningmeester.

STOELEN Vorig jaar zat de club voor het eerst in de Schoudermantel, dat gebeurt nu weer. Met een aanpassing. Gerard: "Vorig jaar kregen we klachten over de stoelen die daar staan. Daarom gaan we nu andere stoelen neerzetten. Die lenen we uit  het Dorpshuis."

Iedereen is welkom om op 3 en 4 maart te komen kijken naar toneelclub Swalbe om te weten hoe dit afloopt. Ook de Parels van de Kromme Rijn spelen een belangrijke rol deze avond. Locatie; Schoudermantel, zaal open 19.30 uur aanvang stuk 20.00 uur, entree € 8,50.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie