Lezing over kunstenares zuster Theofoor in het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven

3 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Zuster Theofoor, in 1906 geboren als Ans van Zeijst, wordt door kunsthistorici gezien als dé vormgeefster van het naoorlogse katholieke Nederland. Veel van haar ontwerpen kwamen tot stand in de periode dat zij als religieuze woonde en werkte in het voormalige slotklooster Gods Werkhof in Werkhoven.

Theofoor was een veelzijdig kunstenares. Zij ontwierp o.a. kelken, wandkleden, bidprentjes, liturgische gewaden, meubilair, serviesgoed, enzovoort. Daarnaast heeft zij veel geschilderd en heeft zij grote invloed gehad op de vormgeving en inrichting van het klooster. Met name in de kapel, waar nog elke zondag om 10 uur een oecumenische kerkdienst wordt gehouden, is nog veel van haar werk te zien.

Zuster Theofoor overleed in 1986. Een deel van haar werk is nog altijd te zien in het voormalige klooster, dat tegenwoordig in gebruik is door conferentiecentrum Samaya.

Op woensdagavond 22 februari om 20 uur zal kunsthistoricus Tim Graas vertellen over het leven en werk van zuster Theofoor en zal hij een deel van haar werk laten zien en toelichten.

Datum: 22 februari 2017

Aanvang: 20.00 uur, de deur is open vanaf 19.30 uur

Adres: Hollendewagenweg 20, 3985SG Werkhoven

Toegang: € 8,00 incl. een kopje thee of koffie vooraf.

De opbrengst van de avond is bestemd voor het mantelzorgproject van de Stichting Gods Werkhof.

Vooraf aanmelden is gewenst via welkom@godswerkhof.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie