Geslaagden Taekwondo examens bij Enoch Martial Arts

30 januari 2017 om 00:00 Sport

Op zondag 22 januari was er op de locatie in Bunnik het half jaarlijks Taekwondo examen van Enoch Martial Arts. 13 kandidaten deden hun uiterste best om voor de 3 koppige examencommissie te laten zien wat zij de laatste tijd allemaal geleerd hadden. De kandidaten waren zichtbaar zenuwachtig, maar hadden er ook zin in.

Het examen bestaat uit een theorie gedeelte en 5 praktijk onderdelen. Het examen werd begonnen met een 10-tal theorie vragen, waarna het eerste praktijk onderdeel kwam. Het eerste onderdeel zijn de taekwondo vormen, de taeguks. In deze vormen worden technieken in een vaste volgorde getoond. Je zou kunnen zeggen dat vormen denkbeeldige gevechten zijn tegen denkbeeldige tegenstanders. Nadat iedereen de vormen heeft laten zien, kwamen 2 partner oefeningen. De eerste is de stapsparring en de tweede is de zelfverdediging. Bij stapsparring laat je inzicht, timing en technieken zien en bij zelfverdediging laat je zien hoe je jezelf kunt verdedigen als je vast gepakt wordt.

Na de zelfverdediging werd het Olympische onderdeel sparren uitgevoerd. Afhankelijk van je bandkleur moet je een bepaalde tijd sparren. Voor de beginners was dat 1 minuut, maar de gevorderden moesten 2x 2 minuten sparren. Na dit onderdeel werd het examen afgesloten met het breken van een plankje. Iedereen deed dit succesvol en toen kwam het wachten op de uitslag.

De examencommissie was uitermate tevreden en na lang wachten kwam de uitslag. Het was een bijzonder goed examen, iedereen is geslaagd. Er zijn zelfs 4 leerlingen met 2 graden geslaagd. Dat is best bijzonder. 1 geup graad slagen betekent dat je een goed examen gedaan hebt en voldoet aan de exameneisen. 2 geupgraden slagen betekent dat je uitmuntende dingen hebt laten zien over alle 5 de praktijk onderdelen. Noa, Mille, Nienke en Lysette zijn dubbel gegradueerd.

Iedereen van harte gefeliciteerd en dit zijn de geslaagden:

Voor gele slip:

Max van den Ende

Jelte Menger

Otto Michels

Anouk Overgoor

Sjaak Rijksen

Voor gele band:

Noa Hatt

Mille Tummers

Voor groene slip:

Nienke Overgoor

Voor groene band:

Rosa van Alfen

Voor blauwe slip:

Lysette Kleuver

Voor rode slip:

Rinske Huitema

Rosa Stroomer

Max van der Wijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie