'Integratie of irritatie'?

30 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Op dinsdag 7 februari organiseert de ChristenUnie Utrechtse Heuvelrug, Bunnik en Wijk bij Duurstede een Politiek Café in Nieuw Salem (De Lei 86) in Driebergen. Spreker is Nico Drost, gemeenteraadslid voor de CU in Rhenen en nummer 9 op de kandidatenlijst van de Tweede Kamerverkiezingen.

Het thema is: 'Integratie of irritatie?'. In onze samenleving groeit de kloof tussen verschillende bevolkingsgroepen. Steeds meer mensen kiezen voor een anti-reactie. Wat kunnen we doen om - met erkenning van alle verschillen die er zijn - irritaties tussen bevolkingsgroepen op te heffen? Hoe gaan we om met nieuwkomers in de samenleving? En welk antwoord heeft de (christelijke) politiek? 

Na een inleiding van Nico Drost gaat een deskundig panel hierover met elkaar en het publiek in gesprek. We nodigen u van harte uit hierbij te zijn en mee te praten!

De bijeenkomst vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 in Driebergen en begint om 20.00 uur. Het programma duurt tot ca. 21.30 uur, daarna is er ruimte voor ontmoeting met een hapje en drankje.

Nico Drost (1980) is fractievoorzitter van de ChristenUnie in de gemeenteraad van Rhenen en nummer 9 op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen. In de campagne voor deze verkiezingen heeft Nico het thema 'Islam en integratie" in zijn portefeuille. Nico is in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer, echtgenoot en vader. Hij studeerde HBO Technische bedrijfskunde en heeft een deel van de opleiding Theologie gevolgd. Het snijvlak van deze beide opleidingen inspireren Nico tot praktische politiek, waarbij hij gedreven is om op die manier invulling te geven aan de liefde van Christus.

Meer informatie: www.utrechtseheuvelrug.christenunie.nl of tel. 06-36074073.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie