Dagcentrum naar oude bibliotheek

31 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Dagcentrum Utrecht Oost (DUO) opent op 3 maart een dagopvanglocatie in de voormalige bibliotheek in Bunnik. Per dag kunnen er zo'n 15 ouderen met een lichamelijke beperking of dementie terecht. Op dit moment wordt de oude bibliotheek verbouwd.

Agnes Corbeij

DUO bestaat tien jaar en werd opgericht door Margaret van Straalen en Sjaan van der Laan. De eerste locatie opende in Utrecht. Vijf jaar geleden kwam daar 't Goy bij. Ook daar is inmiddels een wachtlijst ontstaan. Van Straalen: "Bij onze zoektocht kwamen we in Bunnik uit. De locatie is ideaal."

Wat DUO onderscheidt is het kleinschalige en de eigen regie. Van Straalen: "Mensen houden graag de regie in eigen hand. En ze willen gewone dingen doen. Aardappelen schillen, een ritje maken met de auto of de fiets."

Vorig jaar onderhandelde Bruisend Bunnik nog met de eigenaar van het pand - een pensioenfonds - om het te kunnen gebruiken als ontmoetingsplek voor Bunnikers. Femke Dotman, van Bruisend Bunnik: "Wij hoorden in november van de eigenaar dat ze een beter aanbod hadden gekregen. Dat was voor ons wel zuur."

Inmiddels heeft Bruisend Bunnik haar pijlen gericht op het pand naast de Hema, waar Terstal zat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie