Unieke prestatie Gemzen

31 januari 2017 om 00:00 Sport

BUNNIK Afgelopen zaterdag turnden Madison Namesnik en Meike van Eck hun tweede voorwedstrijd in de 3e divisie. Het is al een enorme prestatie dat er twee Gemzenturnsters op dit niveau mee turnen, aangezien zij in vergelijking met turnsters van andere verenigingen veel minder trainingsuren per week maken.                                         

Tijdens de eerste wedstrijd presteerde Meike enorm goed en behaalde zij een medaille. Ook deze wedstrijd was zij weer goed in vorm en turnde een stabiele en goede wedstrijd. Dat zij echt op dit niveau thuis hoort bewees zij met een prachtige zevende plaats met als beste toestel vloer, waar zij eerste werd.

Madison is weer op de weg terug na een rugblessure. De vorige wedstrijd kwam eigenlijk net te vroeg, waardoor zij nog wat punten liet liggen. Maar de laatste weken komt de vorm en de motivatie weer terug en dat vertaalde zich naar een stabiele wedstrijd, waarbij alle onderdelen die zij wilde turnen lukten. Door haar blessure mist zij nog wat meer moeilijkheid in haar oefeningen, waardoor haar uitgangswaarden lager liggen. Toch verbeterde zij zich ten opzichte van de vorige wedstrijd en eindigde op een 22e plaats.

Door deze prestatie hebben Meike en Madison zich beiden geplaatst voor de districtsfinale en heeft Meike zich ook nog geplaatst voor de landelijke halve finale van het NK, waar zich maar acht turnsters voor konden selecteren. Een unieke prestatie van deze Gemzenturnster.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie