Snel je weg!

30 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Beste Melanie. Dank voor je bericht, of moet ik zeggen mededeling? Ik las het in de krant. Je timmert hard aan de weg! Ik zag je laatst een soort startschot geven bij de Velsertunnel en nu lees ik dat het project A27/A12 Ring Utrecht alweer de derde fase ingaat. Tjonge. Dit is toch de fase tot 2 maart 2017 waarin belanghebbenden beroep kunnen aantekenen bij de Raad van State tegen het tracébesluit? Nou, spannend hoor!

Hoe denk je dat de mensen zullen reageren op jouw wijzigingen op het ontwerptracébesluit? Je hebt 'diverse watercompensatiemaatregelen in het peilgebied van de Kromme Rijn verplaatst naar een nieuw te realiseren nevengeul en naar enkele percelen met natuurvriendelijke oevers langs de Kromme Rijn'. Dat klinkt als een superslimme optimalisatie, al weet ik niet precies wat je gaat doen. Je gaat ook extra geluidsschermen plaatsen en de veiligheidsschermen bij Amelisweerd en de Oostbroekselaan worden uitgevoerd met akoestische werking. Goed idee! Klinkt het geluid van al dat verkeer voor de omwonenden dan veel voller?

Je moet wel weten dat we in Bunnik nogal gevoelig zijn als het gaat om publiek groen. Als wij stukjes groen bij onze achtertuin willen trekken om er stoeptegels in te stampen, dan lopen de discussies heel hoog op. In 1982 snoepte een voorganger al een stuk van Amelisweerd af en nu, om plaats te maken voor nieuw rijbanen asfalt, zorg jij ervoor dat het landgoed nog verder erodeert. En dan heb ik het niet over een stukje groen, maar 1,7 hectare. Als de reacties in Bunnik in verhouding staan, dan kan je je opmaken voor een woeste menigte.

Ondertussen onderbouwen de tegenstanders hun zaak met 'gedegen onderzoek op basis van de meest actuele cijfers' en lobbyen zij al geruime tijd met 'doeltreffende alternatieven'. Ach, jou een zorg. Na 2 maart volgt 15 maart en misschien komen er dan wel weer hele andere uitdagingen op jouw weg. Dan draag je dit project over aan een opvolger en snel je weg. Geef je hem of haar wel het adres van de Raad van State bij de overdracht? Heel spits!

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie