Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

25 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Vanaf 2018 wil de overheid al haar diensten digitaal aanbieden. Dit betekent dat iedereen moet kunnen werken met het DigiD, je digitale paspoort. Veel mensen werken er inmiddels al mee voor bijvoorbeeld het bekijken van je pensioenoverzicht of een afspraak maken bij de gemeente.

Maar wat als je moeite hebt met het aanvragen van een DigiD en met de toepassingen hiervan? Dan biedt de bibliotheek uitkomst met cursussen 'Omgaan met de digitale overheid' en 'Leer omgaan met de computer'.  In 2016 hebben alle bibliotheken met de belastingdienst een convenant gesloten om burgers te leren digitaal vaardiger te worden.  Dankzij een subsidie kunnen de lokale bibliotheken het hele jaar door de twee cursussen gratis aanbieden. De cursisten hoeven alleen het cursusboek te betalen.

AANMELDEN De eerste cursus bij Idea is deze week van start gegaan. Een van de cursisten vertelt: ''Ik heb een haat-liefdeverhouding met de computer. Via deze cursus hoop ik meer liefde voor de computer te kunnen krijgen!'' Een ander is lovend over het cursusboek; "lekker veel afbeeldingen en geen lappen tekst".  Doel van de cursus is het gebruik van digitale overheidsinformatie en - dienstverlening te bevorderen, met aandacht voor degenen die (nog) minder digivaardig zijn. De cursus 'Omgaan met de digitale overheid' bestaat uit vier lessen van twee uur. De cursus 'Leer werken met de computer' bestaat uit 10 lessen van twee uur. De eerstvolgende cursus 'Omgaan met de digitale overheid' start op vrijdag 10 februari in Zeist en 'Leer werken met de computer' op maandag 6 februari in Bunnik en Zeist. Meer informatie/aanmelding: www.ideacultuur.nl/digisterker. Voor beide cursussen geldt een maximum aantal deelnemers van zes zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. De cursussen vinden plaats in samenwerking met SeniorWeb.     

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie