Rob Druppers verzorgt clinic

1 februari 2017 om 00:00 Sport

ODIJK Voormalig Europees kampioen 800 meter, Rob Druppers, verzorgt op zondag 12 februari een hardloopclinic in Odijk. Deze clinic is gratis toegankelijk voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de hardloopwedstrijd Om Odijk, die op zaterdag 11 maart plaatsvindt.

Agnes Corbeij

De clinic van Rob Druppers is geschikt voor lopers van alle niveaus. De clinic is gericht op looptechniek en loophouding. Na een warming-up zal de nadruk liggen op deze oefeningen en zullen een aantal keer de afstanden van 800 en 1000 meter  gelopen worden, de afstanden waarin Rob zelf uitblonk. Met Rob zijn tips en adviezen zal je Om Odijk een stuk makkelijker lopen!

DRUPPERS Rob Druppers (54) werd Europees kampioen 800 meter in 1987, liep het wereldrecord op de 1000 meter en is Sportman van het Jaar 1983. Na zijn actieve carrière als middellange afstandsloper is Rob altijd met sport bezig gebleven. Zestien jaar lang is hij als conditietrainer aan FC Utrecht verbonden geweest en van vele andere topsporters is Rob ook conditietrainer geweest.

Tegenwoordig runt hij de hardloopspeciaalzaak Rob Druppers Running Academy in Utrecht Leidsche Rijn en traint hij talenten op de middellange afstand.

Een van de organisatoren van Om Odijk is klant bij Rob Druppers en vroeg hem om een clinic te geven. Hij zei meteen ja. Druppers: "Ik doe dat natuurlijk om bekendheid te genereren voor mijn bedrijf, maar ik vind het ook gewoon heel leuk om mijn kennis over te brengen op mensen die ook graag hardlopen."

KLEINE TIPS De clinic wordt gegeven op zondagochtend 12 februari tussen 10 en 11 uur op het terrein van het gemeentehuis in Odijk. Toegang is gratis voor iedereen die zich heeft aangemeld voor Om Odijk. Druppers wil aandacht geven aan efficiënt hardlopen. "Ik krijg vaak de vraag van hardlopers of ze wel goed hardlopen. Een kleine tip kan groot resultaat geven, waardoor de loper minder energie verbruikt. De een beweegt zijn armen te veel, de ander loopt teveel uit kracht en kan beter vanuit souplesse lopen."

Ook wil Druppers tips geven aan mensen met een blessure. "Soms kan het helpen om een andere techniek aan te leren. Hoe je landt op de grond, op je hak of je voorvoet, kan veel verschil maken."

Maar de basis is belangrijkste, aldus Druppers. "Hardlopen moet ontspannend zijn. Als je ontspannen loopt, kun je veel beter genieten van de omgeving. En dat is een essentieel onderdeel van de sport." Daarom is Druppers ook voorstander van evenementen als Om Odijk. "Er zijn zoveel grootschalige evenementen, waarbij je een kwartier doet om weg te komen bij de start. Maar eigenlijk is een klein evenement veel leuker."

OM ODIJK De tweede editie van het hardloopevenement Om Odijk wordt gehouden op zaterdag 11 maart. Voor kinderen zijn er de 1 en 2 km en voor volwassenen de 5 en 10 km loop. Tevens is er de duoloop over 1 km en kunnen teams zich aanmelden voor de 5 km.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie