Rob van Gardingen vertrekt

1 februari 2017 om 00:00 Sport

WERKHOVEN Een jaar nadat Rob van Gardingen door het bestuur van SV Aurora naar voren werd geschoven als nieuwe hoofdtrainer, maakt hij zijn vertrek alweer bekend. Gezien de goede resultaten van het lopende seizoen, is dat een onverwachte stap. Volgens Van Gardingen is er te weinig zekerheid over de selectie van volgend seizoen.

Agnes Corbeij

Begin dit seizoen stond SV Aurora er niet goed voor. Van Gardingen sprak de ambitie uit om dat te verbeteren. Zelf speelde hij bij speelde zelf voor Elinkwijk, Maarssen, Velox, FC Utrecht en Hercules. Hij zei toen: "Ik ben van nature een winnaar en ik werk graag met een jonge groep." Hij kwam bij Hercules vandaan, een stadse club, maar was niet bang voor de dorpscultuur. "Ik heb ervaring in Cothen, bij SVF. Ik zal heus moeten wennen aan de clubcultuur, maar als dat eenmaal achter de rug is, gaan we aanvallend, netjes voetbal laten zien."

STIJGENDE LIJN En dat gebeurde. In een half jaar tijd wist SV Aurora op te klimmen van de 13e naar een gedeelde 5e plaats. Van de laatste acht wedstrijden werden er zes gewonnen en twee gelijk gespeeld. Van Gardingen zegt hier nu over: "We moesten aan elkaar wennen, maar de klink is er nu wel." Toch vertrekt hij na dit seizoen, om aan de slag te gaan als trainer bij de selectie van SV Zeist. De reden is onzekerheid.

"Een aantal jongens van SV Aurora wil een vriendenteam gaan vormen. Het is nog niet zeker of dat gaat gebeuren, maar daardoor heb ik geen zekerheid voor een goede selectie. Zoals gezegd, ik hou van winnen, ben ambitieus. Daar heb ik wel een goede groep spelers voor nodig. Ik wil ook graag opleiden, maar als het vriendenteam doorgaat, wordt het gat te groot." In Zeist verwacht Van Gardingen zijn ambities wel waar te kunnen maken. "Dat is toch een club waar spelers uit Utrecht eerder voor kiezen. De vijver met goede spelers is dus groter. Daar moeten we realistisch in zijn."

BESTUUR Het bestuur van SV Aurora is teleurgesteld. Lucas van Leeuwen is bestuurslid en houdt zich bezig met voetbaltechnische zaken. De hoofdtrainer hoort daar ook bij. Van Leeuwen: "We betreuren het vertrek van Rob heel erg, maar begrijpen zijn motivatie wel. Een aantal weken geleden hebben we een gesprek gevoerd met elkaar en daaruit bleek dat Ron om zich heen ging kijken."

OPVOLGER De zoektocht naar een opvolger van Van Gardingen is gestart. Van Leeuwen: "We zijn nu bezig met de profielschets en willen snel duidelijkheid hebben over wie er volgend seizoen in de selectie blijft voetballen. Normaal gesproken beslissen spelers dat pas in april of mei, maar als club moeten we er toch naar streven eerder duidelijkheid te hebben. We moeten de nieuwe trainer helderheid kunnen bieden. Het streven is om medio maart een nieuwe trainer te presenteren."

EERSTE DRIE Van Gardingen traint het huidige seizoen gewoon door, op volle kracht. "We maken er gewoon een mooi seizoen van. Ik wil zeker bij de eerste drie eindigen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie