Kunstfilm 'Late Rembrandt' bij CineMec

23 januari 2017 om 00:00 Nieuws

Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te bezoeken. Gelukkig zijn deze op film vastgelegd en met de beste HD kwaliteit bij CineMec te bewonderen. Op dinsdag 24 en zondag 29 januari ziet u Late Rembrandt, dé kunstfilm over de Hollandse grootmeester die inzicht geeft op diens laatste jaren. Ontdek in deze film meer over de bijzondere man achter de meesterwerken en neem een kijkje achter de schermen bij het Rijksmuseum en in de National Gallery van Londen.

Rembrandt op zijn best

Voor velen is Rembrandt de grootste kunstenaar die ooit heeft geleefd en door deze kunstfilm leren we hem beter kennen. De film is gemaakt naar aanleiding van de expositie Late Rembrandt in het Rijksmuseum en de National Gallery in 2015. Meer dan honderd schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte waren te zien, afkomstig uit musea en privéverzamelingen wereldwijd. Voor deze film kregen de filmmakers exclusieve toegang tot de Londense versie van deze expositie waardoor zij een volledig beeld kunnen geven van Rembrandts ongekend vakmanschap. Deze film verbeeldt ook de invloed van zijn persoonlijke leven op zijn werk. De laatste jaren van zijn leven worden namelijk getekend door grote persoonlijke tegenslagen, maar artistiek komt Rembrandt dan juist tot grote hoogte.

Een tragisch succes

Rembrandt is natuurlijk bekend door zijn portretteerkunst, maar later in zijn carrière verlegt hij zijn blik naar thema's als armoede, tragiek, Bijbelse verhalen en religie. Zijn latere leven staat in het teken van tragische persoonlijke verliezen en financiële tegenslagen. Toch produceert hij in die tijd zijn beste werk. Wereldwijd wordt hij dan ook gezien als een van de grootste kunstenaar aller tijden. Dit wordt onderstreept door experts die in deze kunstfilm aan het woord komen: onder meer Jonathan Bikker (conservator Onderzoek Rijksmuseum), Erik Hinterding (conservator Prenten Rijksmuseum) en Gregor J.M. Weber (hoofd Beeldende Kunst Rijksmuseum) geven commentaar op zijn belangrijkste werken.

Waar & wanneer

CineMec Utrecht, Ede en Nijmegen Di 24 jan 19.30 uur & zo 29 januari 16.00 uur

Duur 85 minuten

Tickets € 15,00 p.p. incl. drankje

Info & tickets Engels gesproken en Nederlands ondertiteld

www.cinemec.nl/events/kunst-late-rembrandt/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie