Nieuw onafhankelijk platform voor wasbare luiers: WasbareluierWereld

23 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen jaar stond de non-profit organisatie Sterk voor Wasbaar op de Bunnik Fair en kon je al kennismaken met wasbare luiers. Dinsdag 24 januari lanceert Sjouke Liem uit Bunnik met Sterk voor Wasbaar de eerste onafhankelijke website in Nederland over wasbare luiers: WasbareluierWereld. Sterk voor Wasbaar streeft naar afvalreductie door het gebruik van wasbare luiers te stimuleren.

Zwangeren en ouders kunnen vanaf nu voor al hun vragen over wasbare luiers terecht op WasbareluierWereld.nl. De website geeft onafhankelijke informatie, deelt ervaringsverhalen van ouders én biedt ondersteuning bij het kopen van luiers.

Alles over wasbare luiers op één plek

Als nieuweling in de wereld van wasbare luiers komt er veel op je af. De keuze is enorm en adviezen divers. Het nieuwe kennisplatform WasbareluierWereld biedt uitkomst. Alles wat je moet weten, handig en overzichtelijk op één website. Het platform is niet gelinkt aan een merk of webwinkel, maar deelt juist onafhankelijke informatie en ervaringen. Wel heeft het kennisplein een handig overzicht met wasbare-luiermerken. Plus (web)winkels in Nederland en Vlaanderen waar de luiers te koop zijn. Op de hoogte blijven van activiteiten of op zoek naar een luierconsulent? Ook dan ben je bij WasbareluierWereld aan het juiste adres.

Voordelen wasbare luiers

Wasbare luiers vies? Er kleven juist veel voordelen aan! WasbareluierWereld wil het gebruik ervan dan ook stimuleren. Zo besparen ouders met de wasbare variant per kind jaarlijks 260 tot 500 kilo aan luierafval. Verder is het op de langere termijn goedkoper, zelfs inclusief de waskosten. Ook belangrijk: de katoenen luiers zijn beter voor het kindje. Want: zacht voor de billen en vrij van schadelijke stoffen, waardoor de kans op allergische reacties kleiner is.

Meer informatie: www.wasbareluierwereld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie