Kerken Werkhoven luiden klokken voor Kerkbalans

21 januari 2017 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 21 januari om 13.00 uur heeft Lenie Visser, fractievoorzitter van het CDA in Bunnik, de klokken van de rk kerk in Werkhoven geluid. Daarmee heeft zij letterlijk de Kerkbalans ingeluid, een jaarlijkse actie om een financiële bijdrage op te halen. Dankzij Kerkbalans kunnen kerkgemeenschappen functioneren en hun maatschappelijke functie blijven vervullen. Tegelijkertijd werden ook de klokken van de Hervormde kerk geluid. Voorzitter Co van Eck van de Hervormde kerk was bij het luiden aanwezig.

Kerkbalans

Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oudkatholieke Kerk. Thema dit jaar is verbinding. Voorzitter Co van Eck vindt het belangrijk om juist generaties met elkaar te verbinden. Met een nieuw te bouwen kerkelijk centrum naast de kerk hoopt hij mensen meer met elkaar in contact te brengen. Lenie Visser ziet dat beide kerken er in slagen om mensen langdurig bij de kerk betrokken te houden, via bijvoorbeeld 't Dak van Werkhoven en de rommelmarkt. "Dit, en de prachtige skyline van Werkhoven met de 2 kerken, is belangrijk om in stand te houden".

Om de kosten van de kerk te kunnen dekken, bestaat de actie Kerkbalans. De actie loopt van 21 januari tot 5 februari 2017. De parochianen van de beide kerken ontvangen komende dagen de informatie in huis, hoe ze hun bijdrage over kunnen maken.

In heel Nederland

Door heel Nederland tegelijk luidden de kerkklokken om samen stil te staan bij de positie van de kerk in de maatschappij. In Utrecht vond een landelijk inluidmoment plaats. Honderden kinderen hebben onder leiding van Ernst en Bobbie (bekend van kindertelevisieprogramma 'Ernst, Bobbie en de rest') een recordpoging klokluiden gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie