Nieuwe muziek van nu en van toen in de Oude Dorpskerk van Bunnik.

16 januari 2017 om 00:00 Nieuws

Zondagmiddag 15 januari klonk er vernieuwende muziek in de oude Dorpskerk in Bunnik. Amarins Wierdsma (viool), Christoph Slenczka (altviool) en Joanna Prodonova (cello), drie strijkers van het Barbican String Quartet begonnen met het strijktrio op.9 van Beethoven, destijds verrassend voor het Weense publiek maar hedendaags vertrouwd klinkend. Prachtig en helder gespeeld, evenwichtige samenklank van de instrumenten. Dat klonk ook in het volgende strijktrio 200 jaar jonger (1985) van Alfred Schnittke. Het was fascinerend, teruggrijpend op muzieksoorten van 100 jaar en zelfs de romantiek van Schubert en Chopin was te herkennen, maar dan toch weer echt even anders. De componist noemde het 'polystylisme', en dat werd door de drie strijkers schitterend uitgevoerd.

Na de pauze mocht pianist Mihai Ritivoiu de drie strijkers versterken voor de uitvoering van het pianokwartet nr.1 op.15 van Fauré wat eind 19de eeeuw het Parijse publiek in verwarring bracht. Ook met de piano er bij bleef de klank van de instrumenten prachtig in balans, en het hedendaagse publiek werd niet verward. Een lang aplaus volgde.

Een goed besteedde middag met luisteren naar nuziek van oude en jonge nieuwlichters met geestdrift gespeed door zeer bekwame musici.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie