Leerhuis Bunnik-Odijk over "Heiliging, een manier van leven"

14 januari 2017 om 00:00 Nieuws

In het voorjaar van 2017 wordt, net als in voorgaande jaren, vanuit Bunnik en Odijk een gezamenlijk leerhuis georganiseerd. Een leerhuis is een vorm van Bijbelstudie met uitleg, gebaseerd op de Joodse wortels van ons geloof.

De Joodse rabbi Jezus leefde en leerde vanuit zijn Bijbel - wat wij het Oude Testament noemen. De kerken zijn zich steeds meer bewust geworden, dat het onmisbaar is bij ons "leren", onze "leer", te letten op de Joodse stam waarop wij geënt zijn. Door de ontmoeting met het Jodendom gaan wij Jezus beter begrijpen.

In het Leerhuis proberen we op Joodse manier de Bijbel te lezen, door vragen te stellen aan de tekst. Daardoor gaan we ook met andere ogen lezen en komen accenten anders te liggen.

Voor het Leerhuis 2017 is het thema: "Heiliging, een manier van leven."

De eerste avond bespreken we wat het begrip 'heilig' betekent in het Jodendom. Ook gaan we in op de heiliging van de Naam, en alle facetten die daarmee te maken hebben. Daarna gaan we verder met het bespreken van de heiliging van het dagelijks leven zoals de Eeuwige dat opgedragen heeft. Daarbij is Leviticus 19 het uitgangspunt.

De begeleiding is in handen van mevr. Tirtzah Middleton - Heijlen. Zij is een actief lid van de Liberaal Joodse Gemeente in Utrecht en ervaren leerhuisdocent. Ook voor ons is ze geen onbekende.

Gegevens:

Data: de maandagen 13 en 27 februari, 13 maart en 3 april 2017; alle avonden van 20 - 22 uur.

Plaats: de Meenthoek, Witte Kerkje, Zeisterweg 34, Odijk

Prijs: € 25,00 per persoon, losse avonden € 8,00.

Inlichtingen en aanmelding bij:

Hanneke Lafeber, (hannekelafeber@gmail.com), of bij

Martha Alderliesten (m.alderliesten@casema.nl), tel. 030-6561041

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie