Innovatieprijs voor Monitor

18 januari 2017 om 00:00 Nieuws

BUNNIK QuaRijn reikte op dinsdag 10 januari voor het eerst een innovatieprijs uit. De hoofdprijs van 2000 euro ging naar twee verpleegkundigen die een gestructureerde vragenlijst opstelden. De lijst, De Performance Monitor genaamd, kan zelfsturende teams helpen op de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren. Ook was er een prijs van 500 euro voor een receptenboek voor mensen met dementie.

Agnes Corbeij

QuaRijn wil met de innovatieprijs waardering geven aan vernieuwing. Bestuurder Mirjam Hagen: "De wereld om ons heen verandert. En QuaRijn verandert mee. Vandaar dat we dit jaar voor het eerst de innovatieprijs uitreiken aan degenen met het beste idee om onze diensten en organisatie te vernieuwen en te verbeteren."

INZENDINGEN Na de bekendmaking eind september 2016 werden in korte tijd 17 ideeën opgestuurd. Meerdere inzendingen hadden betrekking op nieuwe digitale mogelijkheden. Van Smart TV tot aan gebruik van tablets waarop een app draait ten behoeve van de zorgverlening. Een aantal zaken daarin worden ook uitgevoerd met de invoering van het Elektronische Cliënten Dossier.

RECEPTEN Er werden twee prijzen uitgereikt. Paula Kocken en Yvonne den Ouden, beiden diëtist, wonnen de prijs voor een 'bestaand product', met hun "Finger licking good" receptenboekje. Het doel ervan is om medewerkers en vrijwilligers te inspireren en dat de bewoners meer gevarieerde tussendoortjes binnenkrijgen.

De prijs voor 'nieuw product' ging naar De Performance Monitor van verpleegkundigen Daniëlle Meerveld en Patrick Osterop. Deze gestructureerde vragenlijst moet zelfsturende zorgteams binnen QuaRijn helpen om de kwaliteit van de dienstverlening aan cliënten op hun afdeling of locatie te verbeteren. De Performance Monitor laat zien welke doelen de teams hebben. Door middel van normen kan gezien en gemeten worden wanneer en of het doel behaald is.

BUDGET Voor alle ingediende innovatie ideeën geldt dat de bedenkers een beroep kunnen doen op het innovatiebudget, zodat alle goede ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie