Kleuterbios en The Metropolitan Opera bij CineMec

5 januari 2017 om 00:00 Nieuws

In het nieuwe jaar heeft CineMec weer een warm winterprogramma voor jong en oud. Speciaal voor de allerkleinsten (vanaf 3 jaar) is er op 15 januari een nieuwe Kleuterbios. Op deze zondagochtend kunnen de kleine filmbezoekers naar de film Masha en de Beer en na afloop blijven knutselen. In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 januari is de beroemdste liefdestragedie uit de geschiedenis te zien. Ditmaal is Shakespeare's meesterwerk bewerkt naar de opera Roméo et Juliette, uitgevoerd door The Metropolitan Opera in New York. Zowel de Kleuterbios als de opera zijn te zien op alle drie de CineMec locaties.

Kleuterbios Masha de Beer

Op zondagochtend 11.00 uur organiseert CineMec weer een Kleuterbios. Deze keer met de succesvolle animatieserie Masha en de Beer. In de film kan het jonge meisje Masha niet stilzitten terwijl de goedgeluimde beer zo op zijn rust is gesteld. Samen beleven ze nieuwe avonturen op het grote doek. Tijdens deze voorstelling blijft het zaallicht zacht branden en staat het geluid een tikje zachter. Na afloop wordt er gezellig geknutseld en wat gedronken. Ook krijgen de filmbezoekertjes een écht filmdiploma mee naar huis en maken ze kans op een leuke Masha en de Beer prijs. Het perfecte uitje voor de allerkleinsten die dagelijks genieten van de populaire serie op Z@pp!

Metropolitan Opera: Roméo et Juliette

The Metropolitan Opera verblijdt ons met een tweede opera in deze eerste koude wintermaand van het nieuwe jaar. Op zaterdag 21 januari wordt via een live satellietverbinding vanuit New York Gounod's opera Roméo et Juliette vertoond. De beroemdste liefdestragedie uit de geschiedenis is verwerkt tot een prachtige opera die u bij CineMec met het beste beeld en geluid op het grote doek beleeft. Zondag 22 januari ziet u de herhaling.

Oorstrelend meesterwerk van Gounod.

Voor wie het verhaal even niet meer paraat heeft: Shakespeare's stuk gaat over twee rivaliserende families in Verona waarbij de onmogelijke liefde tussen Juliet Capulet en Romeo Montague centraal staat. Deze grootste liefdestragedie aller tijden inspireerde de Franse componist Charles Gounod (1818-1893) tot een oorstrelend meesterwerk. Vittorio Grigolo (tenor) en Diana Damrau (sopraan) vormen een geweldig duo als het onsterfelijke liefdespaar Romeo en Julia. De lyrische kracht van hun prachtige stemmen past perfect bij Gounod's ontroerende muziek. Ook Bartlett Sher's regie belooft het nodige spektakel.

Voor meer informatie kijk op cinemec.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie