Nieuwe beginnerscursus ukelele in Bunnik

5 januari 2017 om 00:00 Nieuws

Wegens groot succes wordt op Muziekschool De Kromme Rijn in Bunnik aangeboden: een nieuwe beginnerscursus UKELELE van 10 lessen, vanaf 30 januari.

Misschien is meer muziek maken wel één van de mooiste goede voornemens in het nieuwe jaar. En dan is de cursus ukelele een laagdrempelig en vrolijk begin.

De ukelele is een goedkoop en makkelijk mee te nemen instrument. Maar belangrijker nog: een vrolijk instrument met een charmant geluid. Tijdens de beginnerscursus ukelele leren de deelnemers allerlei liedjes, en daarbij ook de basis akkoorden, slagjes en tokkelen. Muzikale voorkennis of noten kunnen lezen is niet nodig. Liedjes zingen kan op het gehoor, er komen akkoorden langs die je onthoudt aan de hand van akkoordsymbolen, en al doende leer je de ritmes en wat onderdelen van het notenschrift.

De cursisten spelen tijdens deze cursus op de zogenaamde sopraanukelele (of het iets grotere model de concertukelele) met de stemming g - c - e - a, die ze zelf meenemen. De instrumenten zijn te koop in veel winkels (o.a. de Muziekwinkel Zeist) en ook online. Al voor 40 tot 90 euro heb je een prima ukelele.

De cursus wordt in twee groepen gegeven: een kindergroep voor kinderen van plm. 8 tot 16 jaar en een volwassen groep van 16 tot 96 jaar (of ouder!).

Praktische gegevens: 10 wekelijkse lessen van een uur, 1 optreden, maandags van 17-18u (kinderen) en 20-21u (volwassenen), vanaf 30 januari 2017, kosten €120,-, docenten Ruud Harte en Saskia Rekké, locatie Muziekschool De Kromme Rijn, Camminghalaan 27b in Bunnik.

Er zijn nog enkele plekken vrij dus inschrijven is mogelijk via www.muziekschoolbunnik.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie