Resultaten online-enquête binnenstad

21 december 2016 om 00:00 Nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente is gestart met het maken van een visie voor de binnenstad. Als aanzet voor deze visie is in september en oktober een online-enquête over de binnenstad gehouden. 92 personen hebben de enquête ingevuld. De uitkomsten zijn verwerkt. Vrijwel alle deelnemers ervaren de evenementen in de binnenstad als positief. Evenementen dragen bij aan de levendigheid van de binnenstad. Van ruim 80% mogen er meer evenementen worden georganiseerd. Ook het historische karakter en de levendigheid van de binnenstad met verschillende horeca, winkels en galerieën worden positief ervaren. De Markt en de Grote Kerk worden als mooiste plek aangegeven. Het Walplantsoen kreeg de laagste waardering.

Minder positieve punten aan de binnenstad vindt men de verkeersdoorstroming, het tekort aan parkeerplaatsen, straatvuil en achterstallig onderhoud. Er mag meer groen in de stad komen. En voor de voetganger kan er ook een en ander verbeterd worden. Een duidelijke wens is een autoluwe binnenstad. Wethouders Wil Kosterman en Hans Marchal, beide betrokken bij de binnenstad, zijn blij dat bijna 100 mensen de enquête hebben ingevuld. "De resultaten geven ons inzicht in water er in de binnenstad speelt, in wat we moeten houden en wat we kunnen verbeteren. Bij het opstellen van de visie op de binnenstad en later bij het maken van het bestemmingsplan Binnenstad kunnen we deze resultaten goed gebruiken." 

De resultaten van de enquête zijn te zien op de website van de gemeente, www.wijkbijduurstede.nl door in de zoekbalk binnenstad in te voeren. Onder de invullers van de enquête zijn twee VVV-bonnen verloot. De winnaars zijn: mevrouw Laarhoeven en de heer Zuidervaart. Zij hebben de VVV-bonnen toegestuurd gekregen. Er zijn twee werkateliers gehouden met vertegenwoordigers uit de binnenstad. Tijdens deze werkateliers zijn uitkomsten van de enquête verder uitgediept. Wethouders Wil Kosterman en Hans Marchal verwachten dat de gemeenteraad in het eerste kwartaal van 2017 de visie voor de binnenstad vast kan stellen. Wil u meer weten over de visie op de binnenstad? Neem dan contact op met het team Leefomgeving van de gemeente via telefoonnummer 0343-595595.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie