Fusie woningcorporaties Volksbelang en Viveste

21 december 2016 om 00:00 Nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE Woningcorporaties Volksbelang uit Wijk bij Duurstede en Viveste uit Houten hebben de intentie uitgesproken om te fuseren. De directeur-bestuurders Batian Nieuwerth (Volksbelang) en Frans-Jozef Snoeks (Viveste) hebben op 14 december samen met Jos Bleijenberg (voorzitter RvC Volksbelang) en Tineke Booi (voorzitter RvC Viveste) een intentieovereenkomst om te fuseren ondertekend.

LOKAAL EN REGIONAAL VERBONDEN Met de fusie tussen Volksbelang en Viveste ontstaat er in het Kromme Rijngebied een woningcorporatie met een sterke lokale en regionale binding. Een corporatie, die in de regio staat voor goed wonen tegen een redelijke prijs voor mensen met en laag inkomen en de kwetsbare groepen in de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede bedient. Dit perspectief is voor Volksbelang en Viveste de aanleiding om een fusie te onderzoeken. Een argument dat hierin meeweegt is dat de gemeenten Wijk bij Duurstede en Houten inmiddels intensief samenwerken.

KRACHTIGE CORPORATIE Deze ambitie is alleen waar te maken vanuit een organisatie met (financiële) slagkracht. Een organisatie die met oog voor de opgaven haar groeiambities in de sociale woningvoorraad realiseert. Maar ook een organisatie die blijft voldoen aan de lokale opgaven en continuïteit biedt aan haar ambities, onder meer op het terrein van nieuwbouw en renovatie. Op deze wijze wordt de kwaliteit en diversiteit van de vastgoedportefeuille versterkt, terwijl de risico's beter worden gespreid. Door middel van krachtenbundeling in één organisatie kan er moderne maatschappelijke dienstverlening worden geleverd. Bovendien is er met de fusie voldoende capaciteit en professionaliteit in huis om goed in te blijven spelen op de veranderingen in de regio alsmede de wet- en regelgeving.

KANTOOR De corporatie zijn sterk lokaal verankerd. Dat blijft zo. Als de fusie doorgaat, houdt de nieuwe organisatie een kantoor in Wijk bij Duurstede en in Houten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie