Een franse topfilm bij Filmhuis Odijk

19 december 2016 om 00:00 Nieuws

Op vrijdag 6 januari start het Filmhuis Odijk het nieuwe jaar met Un Long Dimanche de Fiançailles. Deze film werd bekroond met maar liefst vier Franse Césars en genomineerd voor twee Oscars (art direction en cinematografie).

We volgen de queeste van de kreupele Mathilde die ervan overtuigd is dat haar verloofde Manech nog leeft na de gruwelen van de eerste wereldoorlog. In een decor met opvallend veel geeltinten voert die tocht langs een stoet kleurrijke personages: detectives, barmannen, vrouwen van lichte en strenge zeden, oorlogsslachtoffers en levensgenieters. Het is een ingenieus verhaal, weergaloos gefilmd, goed geacteerd en met de nodige humor om de gruwelen wat te verzachten. Cinema blijft op de eerste plaats natuurlijk een visuele kunstvorm en daarin is regisseur Jeunet een meester.

Deze topfilm van vrijdag 6 januari begint om 20.00 uur in de Schoudermantel. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 6 euro en zijn in Odijk verkrijgbaar bij Slijterij Barrique. In Bunnik bij Eat&Joy. In Werkhoven bij bakkerij Sjaak Doeleman.

Wilt u op de hoogte blijven van de geplande films? Meldt u aan voor de mailinglijst via info@filmhuisodijk.nl - zo krijgt u als eerste bericht! Kijk ook op www.filmhuisodijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie