't Dak van Werkhoven bereikt nieuwe mijlpaal: de renovatie gaat beginnen

17 december 2016 om 00:00 Nieuws

De grote marathon actie van 't Dak van Werkhoven heeft vier jaar na de start een volgende mijlpaal bereikt: de renovatie van de katholieke kerk kan beginnen. Projectleider Brigitte van Beers maakte het nieuws bekend tijdens de druk bezochte en gezellige kerstmarkt op 17 december. Het bisdom Utrecht heeft goedkeuring verleend om het bedrag dat is binnengehaald met sponsoracties, bijna 250.000 euro, uit eigen middelen aan te vullen tot het benodigde bedrag van 360.000 euro voor de eerste fase. Dat betekent dat gestart kan worden met de renovatie van de kerktoren.

"We zijn enorm blij dat we nu echt van start kunnen gaan en dat alle mensen die de kerk hebben gesteund kunnen zien waar hun geld naar toe gaat" aldus projectleider Brigitte van Beers . "Het bisdom complimenteerde het bestuur en alle vrijwilligers van harte met hun enthousiaste en tomeloze inzet voor de werving van gelden en het behaalde resultaat, daar mogen we trots op zijn" sprak ze de bezoekers van de kerstmarkt toe. Vier jaren van vele creatieve acties hebben hier voor gezorgd van prachtige concerten in de kerk, fietstocht, de jaarlijkse Leientocht , speciale Dakwijn, Dakdiners, kraamcadeautjes tot en met de jaarlijkse kerstmarkt.

Binnenkort komt de toren in de steigers te staan en wordt begonnen aan de vervanging van de leien, het opnieuw voegen en schilderen. De actie blijft nog gewoon doorgaan om ook de tweede fase van de renovatie mogelijk te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie