Gepensioneerde directeur van Samaya zet zich in voor gehandicapten in Nepal

9 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Mieke Tollenaar, tot voor kort directeur van Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven, heeft haar bedrijf verkocht. Ze kan zich nu optimaal inzetten voor de Stichting Madat Nepal, een Stichting die zich met name inzet voor onderwijs en gezondheidszorg in afgelegen gebieden in Nepal. Eén van de projecten van deze Stichting doet mee aan de verkiezing van de Gouden Gans, een prijs van € 10.000 die is uitgeloofd door Wilde Ganzen.

Nepal behoort tot de armste landen van de wereld. Een extra kwetsbare groep in Nepal zijn de meervoudig gehandicapten. Voor hen wordt door de overheid nauwelijks tot geen opvang geregeld. Ouders of familieleden moeten noodgedwongen de zorg op zich nemen waardoor zij vaak niet in staat zijn om te werken en daardoor op of onder de armoedegrens moeten leven.

Afgelopen jaar is door de Stichting Madat Nepal in de stad Bhaktapur nieuwbouw gereed gekomen voor de dagopvang van veertig meervoudig gehandicapte kinderen. Dit alles is gerealiseerd dankzij bijdragen van donateurs en Wilde Ganzen. Zowel kinderen als ouders zijn heel blij met het nieuwe onderkomen.

Sommige kinderen wonen helaas niet dichtbij de gerealiseerde nieuwe dagopvang. Ouders kunnen hun - soms al bijna volwassen - kinderen niet altijd in een rolstoel of op de rug langs soms steile paden naar de opvang brengen. Bij twee gehandicapte kinderen in één gezin is dit al helemaal onmogelijk. Door al deze problemen blijven sommige kinderen noodgedwongen thuis. En de ouders dus ook.

Als deze meervoudig gehandicapte kinderen wél een dagopvang gebracht zouden kunnen worden, dan kunnen de ouders weer werken en geld verdienen en kunnen zij zich zo uit de armoede ontworstelen terwijl de kinderen verzorgd worden in een gezonde omgeving en kansen krijgen om zich binnen hun beperkingen te ontwikkelen.

Nu Mieke met pensioen is wil ze zich samen met Madat Nepal inzetten voor een structurele oplossing voor het vervoer van deze kinderen, o.a. door het werk van de Stichting onder de aandacht te brengen. Breng uw stem uit op dit project en help Mieke en haar Stichting de Gouden Gans te winnen zodat 40 van de meest kwetsbare gezinnen in Nepal geholpen kunnen worden.

Kijk op https://www.goudengans.nl/madatnepal/dv/informatie en breng uw stem uit.

Meer informatie over de ANBI-Stichting Madat Nepal, die werkt zonder overheadkosten, vindt u op www.madatnepal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie