Op naar 2e kunstgrasveld voor hockey

14 december 2016 om 00:00 Sport

ODIJK Bij de gemeenteraad ligt een voorstel om 2 ton te investeren in een tweede kunstgrasveld voor hockeyvereniging Kromme Rijn (HCKR). De club is momenteel bezig met sponsoracties. De vraag is ook of de gemeente garant wil staan voor de lening van 180.000 euro die HCKR aangaat.

SPONSORACTIE Hockeyvoorzitter Ton van Hekezen legt uit dat er 4,5 ton nodig is. De gift van de gemeente en de lening bij de bank worden aangevuld met een bedrag van 70.000 euro aan sponsorgeld, dat clubleden zelf met allerlei acties bijeenbrengen. Het team dat het meeste geld ophaalt krijgt een training van oud international Nick Meijer, die in Bunnik woont.

GARANT Ton van Hekezen zegt dat de bank bij die lening om een garantstelling vraagt: "Voor onze huisbankier de Rabo ligt er best een risico. Want zonder een club is zo'n veld waardeloos." Bij het eerste veld gaf de gemeente die garantstelling niet en daarom zijn bestuursleden voor een fors bedrag persoonlijk aansprakelijk. Ton: "De politiek heeft zich eerder al positief over ons tweede veld uitgesproken. We leven gelukkig nu ook in budgettair andere tijden dan vier jaar geleden. Toch zal ik blij zijn als de gemeente er een krabbel onder heeft gezet."

GROEI Inmiddels heeft HCKR haar bestaansrecht wel bewezen, met haar 430 leden. "Toen we begonnen maakten we de analyse dat we een club met 250 leden zouden kunnen worden. Daar zijn we dus ruim overheen gegaan." Leden komen uit Bunnik en Odijk en soms ook uit Zeist. "Ook over vrijwilligers hebben we niet te klagen. We hebben voldoende coaches en scheidsrechters en ook de diverse commissies zijn goed gevuld", aldus Ton. "We voeren een actief beleid om ouders bij de club te betrekken. Maar we maken wel gebruik van gediplomeerde trainers."

WATERVELD Het kunstgrasveld van HCKR is gevrijwaard van problemen met de rubberkorrels, waar Bunnik 73 helaas wel mee te kampen heeft. "Ons eerste veld is een zandveld - dat is het goedkoopste veld en geschikt voor de kleintjes en beginners omdat het weinig wrijving geeft. Het tweede veld wordt een waterveld, dat betekent dat water de pool rechtop houdt, in plaats van zand. Op zo'n veld kun je goed slidings maken en dat maakt het veld geschikt voor gevorderden." Dit veld moet worden gesproeid: "Dat doen we met water uit de Kromme Rijn. We gebruiken dezelfde pomp en leidingen als tennis en voetbal. Het Sporthuis heeft dat vorig jaar met een vooruitziende blik heel slim aangelegd."

SCHUIVEN Op het sportpark moet er wel wat worden geschoven om ruimte te maken. Bunnik 73 staat het veld af dat het dichts bij de hockey ligt en gaat zelf het achterste veld in gebruik nemen, dat nu niet wordt benut. Zo kan de voetbal over drie velden blijven beschikken. Ton van Hekezen: "We zijn erg blij met het soepele overleg met Bunnik 73."

De gemeenteraad wordt naast de 2 ton, nog om een investering gevraagd van 88.750 euro. Dit bedrag is nodig om het veld voor Bunnik 73 geschikt te maken en om voorzieningen rondom de voetbalvelden, zoals verlichting, in orde te brengen. Het streven is om in april 2017 met de aanleg te starten. Het voorstel komt 15 december in het Open Huis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie