CineMec viert kerst met sprookjesballet De Notenkraker

8 december 2016 om 00:00 Nieuws

De Notenkraker, het betoverende sprookjesballet voor kerst, komt in december weer naar CineMec. Vanuit het Bolshoi Theater in Moskou is deze ultieme klassieker van Tsjaikovski op het grote doek te zien. Kom naar deze betoverende familievoorstelling en geniet van het prachtige verhaal, het magische decor en de kleurrijke kostuums die perfect aansluiten bij de feestelijke kerstdagen! De Notenkraker is te zien op 16, 18 en 24 december bij CineMec Utrecht, Ede en Nijmegen.

Betoverend ballet

Het Bolshoi Ballet voert opnieuw een klassiek repertoire uit: het laatste ballet van Tsjaikovsi dat rond kerst nog altijd zo de moeite waard is. Eerder werd deze uitvoering in 2015 uitgezonden, maar wegens groot succes is De Notenkraker in december weer bij CineMec te zien. De romantische choreografie van Yuri Grigorovich spreekt tot de verbeelding terwijl de fantasievolle, rijk geïnstrumenteerde muziek een hoogtepunt bereikt in de befaamde Bloemenwals. De Notenkraker is een betoverende beleving en een sprankelende must-see voor de hele familie!

Kerst komt tot leven

Het verhaal dat zich afspeelt op kerstavond, is gebaseerd op het sprookje van de Duitse schrijver E.T.A Hoffman. In dit sprookje krijgt Clara (primaballerina Anna Nikulina) als kerstcadeau een notenkrakerpop van haar peetvader, de poppenmaker Drosselmeyer. Ze droomt dat de notenkraker in een knappe prins (Denis Rodkin) verandert die haar meeneemt op avontuur tijdens een fascinerende reis door een sprookjeswereld. Maar dan verschijnt de slechte Muizenkoning en moet haar prins het gevecht aangaan.

Bolshoi Theater

Het wereldberoemde Bolshoi Theater, opgericht in 1776, staat met zijn hooggekwalificeerde uitvoeringen symbool voor de Russische cultuur en tradities. Het gezelschap kent een repertoire dat uiteenloopt van nationale klassiekers en internationale meesterwerken tot adembenemende nieuwe producties. Het ballet is altijd even sprankelend en betoverend. Dankzij de state-of-the-art techniek van CineMec voelt het ballet vanuit Moskou zo dichtbij, alsof het Bolshoi Ballet live voor je op het podium danst!

Waar & Wanneer De Notenkraker

CineMec Utrecht, Ede & Nijmegen vrij 16 dec 15.00u, zo 18 dec 16.00u & za 24 dec 16.30u

Duur +/- 135 min.

Info & tickets www.cinemec.nl/events/bolshoi-ballet-de-notenkraker/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie