Duurzaamheidsstap Kromme Rijnwijk; warmtescan mogelijk via wijkvereniging

14 december 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK De wijkvereniging van de Kromme Rijnwijk zet een bijzondere stap op het gebied van duurzaamheid. De vereniging is bezig met de aanschaf van een warmtescanapparaat om inwoners te stimuleren isolatiemaatregelen te nemen. Dit alles gebeurt onder de noemer: 'De wijk Kromme Rijn isoleert'. 

ISOLATIEADVIES De afgelopen tijd heeft een werkgroep van de vereniging dit onderwerp warmtecamera uit en te na bestudeerd. Bob Jansen legt uit: "Bedoeling is dat we helpen met het zichtbaar maken van slecht geïsoleerde plekken in de woning. Met een warmtescanapparaat kan je laten zien waar de warmte ontsnapt en hiermede het gesprek over isoleren op gang te brengen. De wijkvereniging Kromme Rijn ziet het als haar taak haar leden hierbij te faciliteren en het nemen van isolatiemaatregelen aan te moedigen."

CAMERA De werkgroep de FLIR E6 warmtebeeldcamera uitgezocht. Met deze camera maak je een foto van de woning. Via kleuren is te zien waar er warmtelekken zitten in de betreffende woning. Vanuit de wijkbewoners komen er vier 'energieambassadeurs'. Zij krijgen een opleiding voor het gebruik van de camera en voor het gesprek met de woningeigenaar. Want er komen 'keukentafelgesprekken' met de eigenaren en bewoners, waarbij de foto's worden besproken. Daarbij zal er ook gekeken worden naar maatregelen die de bewoner kan treffen om de woning beter te isoleren. 

GESPREK Binnenkort wordt een eerste groep leden van de wijkvereniging uitgenodigd tot deelname aan 'De wijk Kromme Rijn isoleert'. Zo komt iedereen stapje voor stapje aan de beurt. De vergoeding voor de foto's van de woning en het 'keukentafelgesprek' bedraagt 30 euro.

Technisch gezien kan het warmtescanapparaat pas gebruikt als de weersomstandigheden zo zijn dat er een verschil tussen buiten- en binnentemperatuur is van ongeveer 15 graden Celsius.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie