Derby met spanning en sfeer

7 december 2016 om 00:00 Sport

WERKHOVEN SV Aurora en SV Odijk maakten er een spannende derby van afgelopen zondag. Onder het toeziend oog van vele supporters uit beide dorpen werden kansen gecreëerd, gemist en ook geraakt. De spanning was aan de eindstand af te lezen, 1-1. Deze stand en de gezellige sfeer maakten er voor iedereen een geslaagde middag en avond van.

Peter Beemer en Agnes Corbeij

SV Odijk had voor de spelers en supporters een bus geregeld, zodat de sfeer er voor aanvang van de wedstrijd al goed in zat. Ondanks de nachtvorst werd het hoofdveld van SC Aurora een half uur voor de wedstrijd goed gekeurd door de scheidsrechter. In de beginfase van de wedstrijd waren er voor beide teams kansen, maar deze werden niet afgemaakt. Voor het doel van keeper Timo Freen van SV Aurora ging de bal er door een scrimmage niet in.

PENALTY Na een half uur spelen werd Sander de Bruin van SV Aurora onderuit gehaald door Nico de Jong van SV Odijk. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Normaal gesproken neemt Sander de penalty's, maar hij was nog niet herstelt van de overtreding. De taak werd overgenomen door Dennis Nederhof, maar zijn penalty werd gestopt door de Odijkse keeper Berry van Luyn. Trainer Rob van Gardingen van SV Aurora: "Dat was erg jammer. We waren in die fase van de wedstrijd de betere ploeg en hadden op voorsprong moeten komen."

Vlak voor rust raakte Mitchel van Laar van SV Odijk ernstig geblesseerd aan zijn knie en moest het veld afgedragen worden. Trainer ton Gruters: "Dat was een aderlating voor ons team. Gelukkig konden we er in de rust even een kwartier over praten en weer opladen."

LANGE BAL Na rust werden de bezoekers uit Odijk sterker en maakten het voetbal voor SV Aurora moeilijk. De thuisploeg werd gedwongen om regelmatig een lange bal te geven. Dit kwam het spel niet ten goede, want ook Odijk liet deze tactiek niet na. Bij een aanval op de linkerkant werden de verdedigers van Aurora verrast, waarna Nico de Jong Odijk op een 0-1 voorsprong bracht.

Rob van Gardingen bracht Tom Strik in het spel, die vorige week in Achterveld na een korte inval beurt twee keer raak schoot. De tijd begon immers te dringen. Aurora nam risico door aanvallend te voetballen en zag invaller Milton van Dam een voorzet net over de lat koppen.

GELIJKMAKER Daarna was het dus toch weer 'Goudhaantje' Tom Strik die de bal diagonaal vanaf de rand van het 16-meter gebied met een streep in de verre hoek knalde. Zo uitbundig Odijk haar voorsprong vierde, deed heel Aurora dat ook bij deze gelijkmaker. Een verdiende en fraaie gelijkmaker.

De kansen die daarna aan beide kanten gecreëerd werden, werden niet afgemaakt. Gezien het verloop van de wedstrijd was de 1-1 een terechte uitslag, daar was iedereen het na afloop mee eens. Ton Gruters: "De eindstand klopt met de verhoudingen op het veld. Maar vooral de gezelligheid achteraf in het clubhuis van SV Aurora maken dit een zeer geslaagde derby. Totale gezelligheid."