DRIEKONINGEN VOETTOCHT 2017

2 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Zondag 8 januari vertrekt rond 11.00 uur vanuit 't Goy de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Een mooie wandeltocht van ongeveer 15 km lang, zal wederom veel inwoners uit de Krommerijnstreek en omliggende streken in beweging brengen. Om mee te lopen maakt het niet uit of je jong of oud bent; zorgt u wel voor goede wandelschoenen. De wandeling zal dit jaar de locaties Houten en Bunnik aan doen. Tijdens de tussenstop wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Zo biedt deze voettocht voor velen al jaren spontane en gezellige gesprekken of een prettige ontspannen wandeling. Treffend verwoord door een medewandelaar:

'Ik liep voor de eerste keer mee, ik vond het geweldig, de ontvangst in de kerken was fantastisch. De afsluiting met lichtjes en het zingen in de RK kerk was een bijzondere ervaring.'

Vanaf 10.30 is de kerk 'OLV ten hemelopneming' te 't Goy open voor koffie en het bewonderen van de kerststal. De wandeling start rond 11.15 uur vanaf het kerkterrein aldaar. Via fraaie wandelpaden bereiken we de 'O.L.V. ten hemelopneming'-kerk in Houten waar de tussenstop is rond 13.00 uur, om vervolgens naar het eindstation de 'St. Barbara'-Kerk te Bunnik te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf Houten aanhaken met de tocht. Een bijzondere lichtjesviering sluit deze markante wandeling zo na de feestdagen waardig af.

Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het mooie Bunnik aan de Krommerijn. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken en hun fraaie kerststallen op de route te bewonderen.

Men wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in 't Goy (met een stop in Houten mocht u daar gestart zijn).

Wilt u meelopen? Meldt u dan aan via www.driekoningenvoettocht.nl en vermeld of u extra vervoer naar het startpunt in 't Goy wenst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie