AED buitenkast aan de Lindenhof in Odijk

1 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Wat hebben een buurtcomité, het Sporthuis Bunnik, stichting Vrienden van het Witte Kerkje, de gemeente Bunnik en HartslagNuBunnik met elkaar te maken?

We hebben door een hele mooie samenwerking kunnen zorgen dat de AED van Sporthuis Bunnik 24 uur per dag beschikbaar is voor de hulp bij een hartstilstand.

Het bewonerscomité van de wijk de Burgten achter het gezondheidscentrum zochten contact met HartslagNuBunnik omdat zij graag een AED in hun wijk wilden. Vlakbij, in de Lindenhof, was al een AED aanwezig die tijdens openingsuren beschikbaar was. De gemeente Bunnik heeft een subsidie gegeven voor het aanschaffen van een buitenkast voor de AED. Stichting Vrienden van het Witte Kerkje was bereid om het plaatsen en aansluiten te betalen. HartslagNuBunnik kon partijen samenbrengen en heeft in haar netwerk burgerhulpverleners beschikbaar die kunnen reanimeren.

Bij een melding naar de 112 meldkamer over een mogelijke hartstilstand krijgen hulpverleners die in de buurt zijn bericht op hun mobiel met adresgegevens van het slachtoffer en de AED. Hierdoor kan zo nodig heel snel gestart worden met een reanimatie. De overlevingskans van iemand met een hartstilstand wordt aanmerkelijk vergroot als alvast gestart wordt met reanimeren in de tijd die de ambulance nodig heeft om ter plekke te komen.

Inmiddels hebben 125 personen zich aangemeld. Stuk voor stuk mensen die regelmatig reanimatietraining volgens. Eigenaren van 6 AED's hebben hun AED ter beschikking gesteld, waarvan er nu twee 24 uur per dag beschikbaar zijn.

We willen dit netwerk graag verder uitbreiden. Er zijn nog onvoldoende AED's beschikbaar om in de hele gemeente zo snel als we zouden willen een AED bij een slachtoffer te kunnen krijgen. Verzoek dan ook aan eigenaren om hun AED's beschikbaar te stellen. Ook worden mensen met reanimatietraining gevraagd om zich aan te melden.

Op www.hartslagnu.nl is zichtbaar hoe het netwerk werkt.

Voor vragen kan u contact opnemen met ehbobunnik.hartslagnu@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie