10e jaar Cantatediensten in Driebergen met Cantatekoor Driebergen o.l.v. Margo van Biezen

24 november 2016 om 00:00 Nieuws

U bent zondagavond 11 december van harte welkom bij de cantate 'Nach dir, Herr, verlanget mich'. Hiermee gaan we het 10e jaar in van de Driebergse cantatediensten! De dienst vindt plaats in de Grote Kerk Driebergen en begint om 19.30 uur.

Cantate 150 is één van de eerste die Bach componeerde. We spreken over 1708, Bach was 23 jaar en organist in Mühlhausen. De opbouw van de cantate is anders dan die van zijn latere kerkelijke werken. De oordelen voeren hier de boventoon, van lange solo aria's is geen sprake en een slotkoraal ontbreekt.

Het thema van de cantate is ontleend aan Psalm 25. Het gaat - zoals ook uit de titel blijkt - over godsverlangen van de mens die omringd door vijanden hunkert naar God. Het koor zingt teksten uit Psalm 25. Dit wordt afgewisseld met meer solistische stukken waarin het vertrouwen doorklinkt dat God de mens-in-nood redding zal brengen. Bijna onopvallend sluit het

koor deze frisse, onopgesmukte en verrassende cantate van de nog jonge Bach af.

De cantate in deze avonddienst wordt uitgevoerd door het Cantatekoor en - orkest Driebergen met vocale solisten o.l.v. Margo van Biezen. Voorganger in deze dienst is ds. Hans Baart.

De toegang is gratis, er is een collecte ter bestrijding van de

kosten.

U bent van harte welkom!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie