Kamermuziekserie Kromme Rijn Concerten viert 20-jarig jubileum

21 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Op zondag 27 november viert het ARTO-ensemble zijn 20-jarig jubileum met een concert waarin een wereldpremière zal worden uitgevoerd. Het bestuur van de Stichting Kromme Rijn Concerten prijst zich gelukkig dat de hedendaagse componist Willem Wander van Nieuwkerk (1955) ter gelegenheid van dit jubileum een liederencyclus heeft gecomponeerd op teksten van de Utrechtse dichter Ingmar Heytze. Deze cyclus 'Aan de Bruid' bestaat uit vijf liederen voor mezzosopraan, klarinet, viool, altviool en violoncello. Het ARTO-ensemble wordt voor dit concert uitgebreid met de pianist Daniel Kramer.

De andere werken in dit programma zijn het trio voor klarinet, viool en piano van Aram Khachaturian en het pianokwartet Op. 47 van Robert Schumann. Het laatste zal voor de meeste muziekliefhebbers bekende kost zijn, voor het trio van Khachaturian geldt dat veel minder. Voor een trio met deze bezetting hebben Mozart en Bruch in het verleden wel composities geschreven, maar pas in de vorige eeuw heeft deze combinatie een grotere vlucht genomen.

Zoals gewoonlijk houdt muziekhistorica Alice van Rossem een lezing in de Witte Huisjes achter de kerk van 13.45 - 14.45 uur; aldaar tevens reservering voor in de kerk. Entreeprijs: €20 p.p. Aanbieding: 5 kaarten voor €85. Kinderen beneden 18 jaar en studenten hebben vrije toegang. Voor meer informatie zie www.krommerijnconcerten.nl Cadeautip: geef een concertkaart!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie