Scholeneiland: lint en lawaai voor groen

23 november 2016 om 00:00 Voorpagina

BUNNIK Zo'n 200 kinderen en hun ouders deden zondag met een massaal en luidkeels protest een dringend beroep op de gemeenteraad om het scholeneiland in Bunnik groen te houden. Samen vormden ze een lang lint om zo de omtrek van de twee nieuwe gebouwen aan te geven. De gemeente wil op het scholeneiland een Gezondheidscentrum en zorgappartementen toestaan.

GROEN Met afzetlint was de omtrek bij beide gebouwen zichtbaar gemaakt. Daaromheen stonden kinderen en hun ouders om de grootsheid van dit plan te markeren. De kinderen hadden muziekinstrumenten en pannen mee om lawaai te maken en er werden protestliederen gezongen. Het is duidelijk; zij willen hun groene speelplek behouden.

VERSTENING De schrik zit er goed in, want het Gezondheidscentrum staat pal voor met name de Anne Frankschool. Met wit lint waren de parkeerplaatsen aangeven. Al met al werd zo een duidelijk beeld gegeven van de toekomstige verstening.

HOORZITTING Tijdens het Open Huis van 27 oktober stuitte dit plan al op grote weerstand vanuit de samenleving - zo bleek uit de talloze insprekers en de overvolle publieke tribune. Daarom is er voor dit onderwerp 'herontwikkeling Scholeneiland Bunnik' op donderdag 24 november om 18:45 uur een extra hoorzitting ingelast. Inwoners die willen inspreken kunnen zich tot donderdag 11 uur melden bij griffiemedewerkster a.samwel@bunnik.nl. Pas later op de avond (rond 21:45 uur) debatteert de gemeenteraad over de toekomst van het Bunnikse scholeneiland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie