Deelnemers gezocht voor een voedingsonderzoek aan de Wageningen Universiteit!

16 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Ouder worden gaat vaak samen met een daling in lichaamsgewicht en een verlies van spiermassa. Dit zorgt niet alleen voor een slechtere conditie en verminderde spierkracht, maar ook voor een verhoogde kans op ziekten. Gelukkig kunnen beweging en het eten van bepaalde voedingsmiddelen hierbij helpen. Vooral eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van spieren.

Daarom doet de universiteit van Wageningen onderzoek naar eiwitrijke producten. De onderzoekers willen weten of deze producten een positief effect hebben op spiermassa en lichaamsgewicht. Ook wordt onderzocht of dit effect kan worden vergroot door de samenstelling van de producten te veranderen.

Samen met de universiteit zijn wij voor dit onderzoek op zoek naar senioren in de leeftijd van 65 jaar en ouder die wel wat extra energie en spierkracht kunnen gebruiken.

Bent u, of kent u iemand voor wie dit geldt? En heeft u interesse voor deelname? Neem dan contact met ons op door te bellen of e-mailen. Wij geven u dan meer uitleg over het onderzoek, en vervolgens kunt u beslissen of u zich op wilt geven.

Belangrijk om te weten:

• Uw gegevens blijven vertrouwelijk en worden anoniem verwerkt.

• Het onderzoek duurt 12 weken. U komt in totaal drie keer naar de Wageningen Universiteit voor een meetochtend. Als het nodig is wordt u opgehaald en thuisgebracht.

• U ontvangt voor uw deelname 12 weken lang gratis energie- en eiwitrijke producten en een vergoeding van maximaal 300 euro.

Hanneke Achterberg en Cleo van Raalte, diëtisten

Bij belangstelling, bel 030-6561033 (ma t/m do tussen 8.30 en 17.00, spreek zo nodig de voicemail in)

of mail info@dietistenpraktijk-balans.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie