Speciaal en gewoon gezellig

23 november 2016 om 00:00 Sport

ODIJK Onder het mom van 'speciale husselavond' met het thema rood/wit gingen zo'n dertig tennissers op de banen van SV Odijk Tennis vorige week dinsdagavond de strijd aan. In teams werd om de winst en poedelprijzen gestreden. Maar het was toch echt de gezelligheid die het won deze avond.

Agnes Corbeij

Bij SV Odijk Tennis is een grote groep recreanten actief. De husselavond bestaat al zolang als de vereniging. Iedereen die zin heeft om te tennissen komt zijn ledenpasje inleveren en een van de leden van de recreantencommissie - ook wel 'husselaar' genoemd - verdeelt de pasjes in groepen van vier. Elk half uur worden de pasjes opnieuw gehusseld. Op die manier speelt iedereen elk half uur een ander potje, met en tegen iemand anders.

FAMILIE Twee keer per jaar wordt een 'speciale hussel' georganiseerd. Dan is het juist de bedoeling om in koppels aan te melden, waarbij introducées van buiten de vereniging van harte welkom zijn. En daar werd goed gebruik van gemaakt. De 'speciale hussel' blijkt ook een goede gelegenheid om de familiebanden weer eens aan te halen. Zo waren er twee koppels die bestonden uit een vader met een dochter, waren er twee echtparen en twee schoonzussen die zich in de strijd mengden.

COMMISSIE Er waren ook genoeg leden die zich gewoon alleen op hadden gegeven. Dat is nooit een probleem. Aangezien de recreantencommissie uit zes personen bestaat, is er altijd wel iemand die aan kan sluiten. Zo konden ook bijna alle leden van de commissie actief bezig zijn op de baan.

Voor de mensen die regelmatig op de husselavonden komen, was het even wennen om de stand te moeten bijhouden. Zo klonk er wel eens aan het einde van het half uur: "Het was vast 3-3, of niet?" Aan het einde van de avond werden de flessen wijn verdeeld en werd er een drankje gedaan aan de bar.

OP STERKTE Elke dinsdagavond staat de husselavond open voor leden van SV Odijk Tennis en mensen die de vereniging willen leren kennen. Het niveau loopt uiteen, maar er wordt altijd geprobeerd om leuke potjes bij elkaar te husselen. Sinds een klein jaar wordt niet meer helemaal 'at random' gehusseld, met rackets, maar wordt er ook naar speelsterkte gekeken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie