Minirok en zwarte lakschoenen

23 november 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK Het waren de woelige jaren zestig waarin Bert Streumer en Nina Egbers elkaar ontmoetten in de werfkelders in Utrecht. Met de beats van de Rolling Stones op de achtergrond sloeg de vonk over. Dit jaar is het echtpaar Streumer - alweer 15 jaar woonachtig in Odijk - 50 jaar getrouwd. Samen maakten ze veel mee, zowel hoogte- als dieptepunten.

Agnes Corbeij

Nina komt uit Vinkeveen en kwam in de jaren zestig veel in Utrecht. "We zaten vaak in de werfkelders. Koffie, goede muziek, gewoon samen hangen." Bert werd geboren in Tuindorp en was in de jaren zestig - met zijn halflange haren - ook veel in de werfkelders te vinden. Nina: "We gingen samen naar de platenwinkel, Stafhorst. Daar kon je samen zitten luisteren naar muziek."

De liefde groeide en Bert en Nina namen het leven zoals het kwam. In 1966 raakte Nina zwanger van hun dochter Saar, dus werd er getrouwd, op 15 november. Nina droeg op die dag een minirok en zwarte lakschoenen. Later kwam er nog een zoon bij, Tom.

TROUW Bert werkte zich op bij HEMA, van vorkheftruckchuffeur tot personeelschef van een aantal filialen van de HEMA. Dit bedrijf was 36 jaar zijn werkgever. Ook Nina is trouw. Zij was 38 jaar lang badjuf in de gemeente Utrecht. "In het begin bij de natuurbaden, daar waren er toen twee van. Later werkte ik ook bij de Kwakel." Nina deed van alles in het bad; van de gebruikelijke zwemles tot babyzwemmen, van aqua joggen tot aerobics in het water. In 2008 stopte zij met haar werk na een periode van ziekte. Chemokuren hadden haar zenuwen beschadigd en maakten het werk onmogelijk.

Bert was in 2007 al gestopt met werken. "Ik had eigenlijk in 2006 al afscheid genomen van de afdeling. Maar toen kreeg ik mijn pensioenoverzicht en dat bleek ineens veel minder aantrekkelijk, aangezien de regels net veranderd waren. Ik belde mijn baas en mocht nog een jaar verder werken. Dus was ik er gewoon weer, een paar dagen na mijn afscheid."

DUATLON De rode draad in het leven van Nina en Bert is de sport. Bert is een van Nederlands beste duatlon-atleten en tot op de dag van vandaag - hij is inmiddels 71 jaar oud - doet hij mee met de wereldtop. Dit jaar won hij voor de zevende keer de Wereldtitel op de Duatlon in zijn leeftijdsklasse. En Nina reed al die jaren mee naar wedstrijden. Bert rijdt zelf geen auto. Nina: "We hebben een Eriba caravan van 35 jaar oud en daarmee rijden we overal heen." Dit jaar reed het echtpaar in vier dagen naar Noord Spanje voor de Wereldkampioenschappen.

Aan de andere kant maakten de twee ook dieptepunten mee. Het overlijden van hun dochter Saar op 34-jarige leeftijd, 15 jaar geleden, staat bovenaan die lijst. Ze stierf aan de gevolgen van kanker. Nina: "November is voor ons een emotionele maand. Eerst onze 50e trouwdag en de 20e is haar sterfdag." Na de viering van hun trouwdag werden de rozen die gasten meebrachten, bij Saar neergezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie