Prins Silvester viert XXL feest

16 november 2016 om 00:00 Nieuws

KIKKERLOO Prins Silvester en Adjudant Martinus werden tijdens het Boerenbal op de Elfde van de Elfde officieel gepresenteerd tot hoofd van de hofhouding van de Leutkikkers. Het motto van dit jaar is 'Carnaval XXL'.

Het was afgelopen vrijdag één groot feest bij C.V. De Leutkikkers. Met muzikale begeleiding van Blaas Kapel Blaasvaak en medewerking van Tiswatontour gingen de voetjes van de vloer. Ook buurtverenigingen kwamen meefeesten.

EINDELIJK Om exact 23:11 en 11 seconden kwam Prins Silvester (Ouke Groeneveld) tevoorschijn met het nummer 'Liever te dik in de kist' en werd later vergezeld door zijn Adjudant Martinus (Martijn Suithoff). Deze hofhouding wordt bijgestaan door een voltallige Raad van Elf en negen prachtige dansmariekes. Zijne Dorstluchtige Hoogheid Prins Silvester is enthousiast. "Ik heb veel leuke reacties gehad. Mensen vinden het leuk dat ik na al die jaren eindelijk Prins van Kikkerloo ben. Ook mijn adjudant Martinus kreeg veel positieve reacties en we hoorden dat we als duo stralen van geluk."

De kledingstijl van de twee ging niet onopgemerkt voorbij. "Ik moet zeggen, onze jassen vallen ook wel op. We hebben echt knalgroene jassen, gemaakt door onze eigen kledingontwerpster Jetty. De kleur… tja, daar moet je van houden en dat doen wij!" Ook vroegen veel feestvierders zich af waar de prinsennaam vandaan komt. "Daar kunnen we kort over zijn. Mijn eerste naam is Silvester. Ik heet dus eigenlijk Silvester 'Ouke' Groeneveld.

XXL Het Motto, 'Carnaval XXL' slaat op meerdere zaken. "Mijn adjudant is de kleinste niet en ik ben zelf de slankste niet. Daarbij hebben we een hele speciale Raad van XI die nieuwe leden voor de vereniging produceert. Zo hebben we Jelte van 1 jaar oud (zoontje van de adjudant) en Yur van 6 maanden (zoontje van Raadslid Malou). Dat is dus ook weer een uitbreiding van ons ledenbestand die zo onderhand ook wel als XXL mag worden bestempeld. Verder is het motto lekker kort en bondig en straalt het uit wat ik van dit seizoen wil maken… een extra groot feest!"

De afgelopen jaren hebben de Leutkikkers behoorlijk wat veranderingen doorgevoerd, om het carnavalsfeest in Kikkerloo nieuw leven in te blazen. Ook voor dit jaar zijn er nieuwe plannen. "Er gaat geen seizoen voorbij zonder verandering tegenwoordig. Vorig jaar hebben we de optocht aangepakt en dat was een gouden greep. Er was een erg hoge opkomst en de optocht was XL, maar daar maken we dit jaar natuurlijk XXL van."

OPTOCHT Om dat voor elkaar te krijgen, worden de 'gewone' opticht in Kikkerloo en de Kikkerintocht samengevoegd. "Hoe dit uitpakt, dat kunt u zelf op zondag 19 februari 2017 zien in Kikkerloo (Bunnik). Verder hebben we natuurlijk nog veel meer feesten op de planning die je op onze website kunt bekijken (www.leutkikkers.nl). Dan maken we er samen een XXL feest van. Alaaf!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie