20 november aankomst Sinterklaas in Odijk

31 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK De tijd van pepernoten en cadeautjes komt er weer aan, want zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer naar Nederland. Uiteraard zal de Goedheiligman ook Odijk met een bezoek vereren. Op zondagmiddag 20 november om 15.00 uur vertrekt de Sint vanaf het plein van de St. Nicolaaskerk voor een korte tour - met muzikale begeleiding - via de Meent richting het Dorpshuis/Sporthal de Lindenhof op het Rijneiland. Komt allen om 14.45 uur naar het kerkplein zodat we gezamenlijk met de Sint naar het Dorpshuis kunnen lopen. Daar wordt voor hem en de kinderenk een welkomstfeest georganiseerd. Van 15.30 uur tot 16.30 uur is Sinterklaas aanwezig in het Dorpshuis. Alle kinderen uit Odijk zijn van harte uitgenodigd; de entree is gratis!

Sinterklaas heeft een brief geschreven aan de Burgemeester en heeft de wens uitgesproken om vanuit het hart van het dorp, vanuit de kerk met zijn naam, samen met de burgemeester en alle kinderen te vertrekken naar de feestlocatie. Zo kan hij op weg naar het Dorpshuis hopelijk nog veel andere mensen zien en begroeten. Er is ook een kleurwedstrijd waarvan de winnaar die middag bekend wordt gemaakt. De kleurplaat is vanaf 5 november af te halen bij de Boni en kan tot 19 november 13.00 uur ingeleverd worden bij de Boni. Zo kunnen we de Sint ook dit jaar weer verrassen met een heleboel mooie kleurplaten. Mocht je tekening nog per ongeluk thuis liggen dan kun je hem meenemen naar de intocht en geef je hem aan een Piet!

We willen Sint ook verrassen en daarom gaan we veel Sinterklaasliedjes zingen en Pietenkunstjes doen. Voor Pietenkunstjes moeten je spiertjes wel een beetje 'los' zijn en daarom kun je samen met de Pieten mee doen aan Pietengym. Ook is er een ballonnenPiet die de mooiste vormen kan maken met zijn ballonnen. Iedereen is welkom, je papa, je mama, opa's en oma's. In de zaal kun je Sinterklaas en zijn Pieten ontmoeten en voor de ouders is er, desgewenst, gelegenheid om iets te drinken in 'De Linde'. Als Sinterklaas moe is en weer verder moet in deze drukke tijden, zwaaien wij hem met z'n allen uit en krijgen alle aanwezige kinderen wat lekkers.

Sinterklaas ziet jou graag 20 november om 14.45 uur op het kerkplein van de St. Nicolaaskerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie