Wandelaars komen samen

2 november 2016 om 00:00 Sport

ODIJK/NIJMEGEN Lopers van de honderdste editie van de Nijmeegse Vierdaagse uit de gemeente Bunnik kwamen dinsdagavond bij elkaar op het gemeentehuis. Zij werden toegesproken door de burgemeester, kregen bloemen en keken samen nog eens terug op deze bijzondere editie van het toch al speciale evenement. Burgemeester Ostendorp stelde voor er een jaarlijkse bijeenkomst van te maken.

Agnes Corbeij

Koos Walrave uit Bunnik nam het initiatief voor deze bijeenkomst en zocht zoveel mogelijk deelnemers op. De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse liet weten dat er veertig mensen uit de gemeente Bunnik waren gestart, waarvan er 38 ook waren gefinisht. Dat maakte Ostendorp trots. "Dat is een uitvalspercentage van 5 procent. Ver onder het landelijke gemiddelde van 10 procent. Daar staat een glimmende wethouder van sport en ook ik ben trots."

Er waren 22 lopers aanwezig dinsdagavond. Zij kregen bloemen. Gladiolen zaten er niet bij, het seizoen was al voorbij.

BEVALLING Marloes Vermeeren uit Werkhoven liep voor de tweede keer mee. Zij kreeg nog een extra hindernis te verwerken. "Ik logeerde bij mijn zus en zij was in die week uitgerekend. Ik zou woensdagavond naar bed gaan, toen bij haar de vliezen braken. Zij zijn naar het ziekenhuis gegaan en ik bleef thuis met hun andere kindje. Ik kon natuurlijk niet slapen. Ik heb nog maar een was gedaan, zodat alles schoon zou zijn voordat ze met baby weer thuis zouden komen."

Uiteindelijk viel Marloes toch nog in slaap. "Ik had wel een oppas geregeld die mij om zes uur zou aflossen als ze nog niet terug zouden zijn, maar die kon ik weer afbellen, want om vijf uur waren mijn zus en zwager en hun kersverse kindje weer thuis." Met drie uur slaap en een nieuw neefje erbij liep Marloes ook de rest van de Nijmeegse Vierdaagse gewoon uit

HORLOGE Oebele Brouwer uit Bunnik kan niet goed uitleggen waarom, maar hij heeft de Nijmeegse nu vier keer gelopen. "Ik heb helemaal geen loper, ik loop nooit voor mijn lol. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse kijk ik dan ook de hele tijd op mijn horloge en vraag me af hoever ik nog moet." Toch besloot hij vier jaar geleden eens 'gek te doen' en zich in te schrijven. "Ik loop dertig kilometer, de minimale afstand. En geen stap meer."

En toch doet Oebele volgend jaar weer mee. "De sfeer pakte me. De uitdaging, de prestatie en interessante gesprekken met onbekenden onderweg, daar doe ik het voor."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie