Moeten er eerst slachtoffers vallen soms?

24 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

In economisch betere tijden zijn horecagelegenheden meer in trek. Dat is voor deze sector natuurlijk goed nieuws, ook de Bunnikse horeca doet het goed. Maar dat heeft ook zijn keerzijde.

Wie regelmatig per fiets of lopend de oversteek maakt bij Vroeg, op de splitsing van de Provincialeweg en de Achterdijk in Vechten, kan dat ook met eigen ogen waarnemen. Dat de zaak goed draait, is de firma Vroeg van harte gegund, maar dat hun bezoekers er qua parkeren er een potje van maken, daarvoor kun je Vroeg niet aansprakelijk stellen. Deze bezoekers zijn vluchtige passanten in hun horeca gelegenheid en voelen zich mogelijk ook niet verantwoordelijk voor de vaak zeer gevaarlijke situaties die door hun parkeergedrag ontstaan. Dat moet anders opgelost worden volgens mij.

Zo'n zeer gevaarlijke situatie deed zich afgelopen maandag 24 oktober ook weer voor. (zie foto) Fietsend op de ventweg kun je geen verkeer vanuit Utrecht en Bunnik de Achterdijk op zien afslaan. Voor hulpdiensten blijft er te weinig of geen ruimte over tussen de bomen en de geparkeerde auto's en ook niet voor het landbouwverkeer. Nu was dit een situatie overdag, maar 's avonds is het nog gevaarlijker, vooral met regen die het zicht ook nog eens belemmert.

Mijn angst is dat hier eerst slechtoffers moeten vallen (hopelijk geen dodelijke slachtoffers) voordat daadwerkelijk hier iets gebeurt. De horecabezoekers zullen dit artikel mogelijk niet lezen, zij komen vaak van buiten Bunnik. Maar onze eigen gemeentelijke politici, de politie en eigenaar Vroeg zelf wel. Mogelijk dat zij met elkaar een eind kunnen maken aan deze zeer verkeersonveilige situatie. Ik denk dat ik namens veel mede fietsers en voetgangers spreek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie