Schrijfworkshop Vincent Bijlo

24 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Er zijn nog plaatsen vrij voor de schrijfworkshop van Vincent Bijlo op zondagmiddag 6 november. Deze workshop wordt georganiseerd als onderdeel van foto-, film- en verhalenfestival Bunnik over Bunnik. Tijdens deze workshop leert de 51-jarige cabaretier, AD-columnist en schrijver je om jouw beleving van je woonomgeving - of een specifieke gebeurtenis of herinnering - onder woorden te brengen op papier.

Veel schrijfervaring is niet per se nodig. Bijlo reikt creatieve technieken aan om een levendige en oorspronkelijke tekst te schrijven. Daarnaast wordt aandacht besteed aan stijlvormen, vertelperspectief, structuur, zinsbouw en origineel woordgebruik. Deze middag ga je met opdrachten aan de slag. Ook vertelt Bijlo hoe hij te werk gaat als hij een verhaal schrijft. Hij vindt het leuk om zijn opgedane kennis door te geven, helemaal aan zijn eigen dorpsgenoten. Schrijfcursisten die dat willen, worden ook weer ingezet om - na de workshop - levensverhalen van de alleroudsten op te tekenen of juist van nieuwe Bunnikers. Kom het proberen en laat je verrassen door je pen!

Tevreden met het resultaat? Stuur je verhaal (maximaal 750 woorden) over Bunnik, Odijk of Werkhoven uiterlijk 9 januari in voor de wedstrijd Bunnik over Bunnik en maak kans op mooie prijzen. Bij de vorige editie was er onder meer een spannende detective gesitueerd op landgoed De Nienhof van een 13-jarige, het verhaal over de verhuizing naar Bunnik en het aanvankelijke gemis van de grote stad, maar ook jeugdherinneringen aan zwemles in de Krommerijn van een 84-jarige. De workshop wordt gegeven van 14.00 tot 17.00 uur in het centrum van Bunnik.

Tijdens andere workshops kun je fotograferen met Colijn van Noort (13/11), schilderen met Wendy Kranendonk (20/11) of filmen met Wim Zagt (27/11). Bekijk het programma op www.facebook.com/bunnikoverbunnik en meld je aan via bunnikoverbunnik@gmail.com. Kosten: 5 euro > 18 jaar en 3 euro < 18 jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie