MOA-CAFÉ: OP HET SPOOR VAN LODEWIJK NAPOLEON

20 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Het laatste MOA-café van zomerseizoen 2016 staat in het teken van de onlangs geopende tentoonstelling 'Lodewijk Napoleon - Tragisch Heerser'.

Twee bijzondere hoofdgasten laten hun licht schijnen over de persoon van Lodewijk Napoleon: onderzoeksjournalist Hans van Eeden en curator van de tentoonstelling Roelof Jan Minneboo. Beiden zijn inspirerende sprekers en onder meer gespecialiseerd in de Franse tijd. Van Eedens boek 'Leve de Koning, Lodewijk Napoleon op reis door Brabant en Zeeland' oogstte veel waardering. Tijdens het MOA-café wordt de bijzondere maar ook tragische heerschappij van de eerste koning van Holland, die eigenlijk liever schrijver dan koning wilde zijn, belicht.

Het Vredeborch Trio, bestaande uit de bevlogen en ervaren vakmusici Pauline Schenkelaars (blokfluit), Jaël Vuijk (barokviool) en Dick Duijst (spinet), speelt muziek geïnspireerd op de tentoonstelling. Traditiegetrouw luistert Salon Saffier het MOA-café literair-theatraal op. Moderator is Yvonne Ploum (directeur MOA).

MOA-café op vrijdag 28 oktober 2016 om 16.30 uur

Toegang: €15,- incl. welkomstdrankje

Toegang: € 27,50 incl. welkomstdrankje en aanschuifdiner bij de Veldkeuken

Reserveren noodzakelijk: info@moa.nl of T 030 8905460 o.v.v. MOA-café en of u deel neemt aan het aanschuifdiner.

MOA-café is een informeel vrijdagmiddagprogramma met bijzondere gasten, (live)muziek, literatuur en film in Koetshuis Oud-Amelisweerd.

www.moa.nl / www.salonsaffier.nl / www.vredeborchtrio.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie