BUMA Brass Award 2016 voor Rob Goorhuis

19 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Tijdens het HRFSTWND concert in Muziekcentrum Enschede op zondag 23 oktober zal de componist Rob Goorhuis uit Werkhoven de BUMA BRASS AWARD ontvangen.

Dit concert zal worden uitgevoerd door Harmonieorkest Wilhelmina uit Glanerbrug o.l.v. Fried Dobbelstein en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest o.l.v. haar chef-dirigent Danny Oosterman.

Het aantrekkelijk samengestelde programma bestaat o.a. uit de door Wilhelmina Glanerbrug uit te voeren Wind Sketches en Dance Movements van Philip Sparke en het programma van het NJFO bevat o.a. Symphonic Fantasy and Allegro voor accordeon en orkest van Ole Schmidt - met als solist Vincent van Amsterdam - en A Diamond for Parker van Rob Goorhuis.

Goorhuis zal tijdens dit concert de BUMA Brass Award'- ook wel de 'Edison van de blaasmuziek' genoemd - in ontvangst nemen. De BUMA Brass Award wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die een grote en positieve bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de blaasmuziek in Nederland en daarbuiten. Deze selectie en voordracht van kandidaten vindt plaats in nauw overleg met het RIC (Repertoire Informatie Centrum) te Arnhem. De internationale Brass Award wordt dit jaar uitgereikt aan de Belgische componist Kevin Houben.

Rob Goorhuis dankt zijn uitverkiezing o.a. aan het grote en wereldwijd als hoogstaand gekwalificeerde oeuvre dat hij inmiddels achter zijn naam heeft staan. Zijn compositie A Diamond for Parker is volgend jaar verplicht werk tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daarnaast heeft Goorhuis van diverse orkesten voor dit evenement al weer opdrachten gekregen voor nieuwe composities, die tijdens het WMC hun wereldpremière zullen beleven.

Het bij de prijs behorende kunstwerk zal worden overhandigd tijdens het nu al memorabele concert op 23 oktober in Muziekcentrum Enschede, aanvang 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie