B&W trekt zich terug uit BHIK

26 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK De gemeente Bunnik heeft haar lidmaatschap van de Bunnikse Handels en Industriekring opgezegd. Om belangenverstrengeling te voorkomen. BHIK-voorzitter Peter Verkerk betreurt dit zeer.

Volgens Peter Verkerk slaat de gemeente hier de plank mis: "We respecteren het besluit natuurlijk wel. Maar juist in deze tijd moet je als gemeente dicht bij je ondernemers staan. Als BHIK vinden wij het heel vervelend. Bovendien vinden wij 1 stem van de 130 geen belangenverstrengeling."

Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) van Economische Zaken laat via een woordvoerder weten dat het college tot de conclusie is gekomen dat het zuiverder is om geen lid te zijn van een vereniging, die initiatieven lanceert of ondersteunt waar het college vervolgens een standpunt over in moet nemen.

Wethouder Rob Zakee (P21) zegt het aangekaart te hebben en hier ook achter te staan: "Het BHIK is een goede en belangrijke club, maar als gemeente moet je daar geen lid van zijn. Gezien het nieuwe bedrijventerrein dat de BHIK graag wil hebben is het goed om de handen vrij te hebben."

"De gemeente is notabene één van de medeoprichters is van de BHIK", aldus Peter Verkerk. Voor zover hem bekend is de opzegging vanuit de politiek ontstaan. "Voor ons kwam het volkomen onverwacht. Wij hadden nog geen geluiden gehoord. Voor ons is het echt belangrijk om B&W bij onze vergaderingen te hebben. Dit speelt wel bij meerdere gemeenten. In Zeist en Driebergen hebben ze dit als volgt opgelost: de gemeente betaalt geen lidmaatschapsgeld, maar doet een donatie voor hetzelfde bedrag. Op deze wijze is de gemeente welkom op de vergadering, maar kan B&W niet meestemmen. Voor Bunnik hopen we tot dezelfde oplossing te kunnen komen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie