Gedachtenismonumentje pastor Gerard Claassens Odijk

19 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Op woensdag 2 november zal naast de H. Nicolaaskerk in Odijk een gedachtenismonumentje voor pastor Gerard Claassens worden onthuld.

Op 30 augustus jl. is pastor Gerard (88) overleden. In de Avondwake in Odijk - vooraf aan de begrafenis in Teteringen (begraafplaats van zijn orde) - waren 390 kerkgangers aanwezig.

Nu op Allerzielen (woensdag 2 november) komt ook in Odijk voor deze bijzondere pastoor een gedenkplaats; 2 november is tevens de geboortedag van pastor Gerard.

Op woensdag 2 november is om 11.00 uur de onthulling van het gedachtenismonumentje. Iedereen is hierbij welkom!

Pastor Gerard Claassens - pastoor van 1974 -1997 (23 jaar!) van de H. Nicolaasparochie - heeft - buiten zijn reguliere werkzaamheden - over een reeks van jaren voor kerk en samenleving vele goede zaken verricht. In de periode 1974-1997 heeft hij zich ook voor niet-katholieke Odijkers ingezet met ziekenbezoek en maatschappelijke ondersteuning. Ook ná zijn vertrek als pastoor van de H. Nico¬laaskerk ging hij nog regelmatig voor in reguliere vieringen en werd hij daarnaast gevraagd voor bijzondere vieringen, bijvoorbeeld uitvaarten tot in 2015

Op initiatief (1977) van pastor Claassens is door vrijwilligers een zaaltje aan de kerk gebouwd, dat ook gebruikt wordt voor niet-R.K. activiteiten. Ook was de bouw van het mortuarium (1994) bij de kerk en de werving van vrijwilligers hiervoor pastor Gerards initiatief. Het mortuarium staat ten dienste voor alle overledenen van Odijk en de regio.

Afbeelding:

pastor Gerard Claassens

foto :Martin Leijen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie